6 kpl

2 ½ dl vettä
¼ (12,5 g) hiivapalasta
1 tl suolaa
1 rkl kokonaisia kuminoita
3 dl karkeita ruisjauhoja
n. 3 ½ dl täysjyvävehnäjauhoja

Mittaa kulhoon kädenlämpöinen vesi. Murenna hiiva joukkoon ja sekoita. Lisää suola sekä kuminat.

Lisää jauhot kolmessa erässä ja vaivaa taikina tasaiseksi. Taikina saa olla melko jämäkkää, mutta ei murenevan kovaa.

Peitä kulho ja anna taikinan kohota 30 minuuttia. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Leivo taikina tasaiseksi tangoksi jauhotetulla alustalla ja jaa kuuteen osaan. Kauli palat pyöreiksi, ohuiksi näkkileiviksi ja nosta yksi kerrallaan leivinpaperille pellille. Tee pintaan kuvioita esim. haarukalla.

Paista yksi kerrallaan noin 15 minuuttia. Tarkkaile paistumista, etteivät ohuet näkkileivät pääse palamaan. Pidä taikinapaloja liinan alla, etteivät ne kuivu ennen kaulimista.

Säilytä leivät kuivassa paikassa. Tarjoa silakkaruokien kanssa.