
Tyrnimehusta voi tehdä upean jälkiruuan.
”Ensimmäisen kerran maistoin tyrnivaahtoa 30 vuotta sitten opettajaystävieni luona. Sen pehmeä maku vei heti mukanaan. Vuosien varrella olen hieman kehitellyt ohjetta, ja nykyisin jälkiruoka kuuluu sunnuntain perhepäivällisten tai hieman juhlallisempienkin aterioiden suosikkeihin. Tyrnit ovat viime vuosina olleet erityisen muhkeita ja maukkaita. Käyn poimimassa tyrnit itse ja puristan osan niistä mehuksi tyrnivaahtoa varten.”
Helena Hinnerichsen, Merimasku
Annos on kuudelle
2 liivatelehteä
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2 dl vispikermaa
1 dl tyrnimehua
- Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
- Sekoita kananmunat ja sokeri kovaksi, vaaleaksi vaahdoksi.
- Vatkaa toisessa kulhossa kerma pehmeäksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
- Kiehauta puolet tyrnimehusta. Purista liivatteista vesi. Liuota liivatteet kuumaan mehuun huolellisesti. Kaada kuuma liivateseos muna-sokerivaahtoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon loppu tyrnimehu ja kermavaahto.
- Jaa tyrnivaahto annoskulhoihin. Peitä kulhot tuorekelmulla ja pane jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi.
- Koristele tyrnimarjoilla.