Riisilajien runsaus yllättää kaupan hyllyllä. Kokeile jasmiini-, basmati-, villi, täysjyvä-, risotto- tai puuroriisiä. Saat erilaisia riisiruokia, aina yhtä helposti!

  • Riisi on viljatuote. Sadonkorjuun jälkeen täysjyväriisistä poistetaan vain uloin kuorikerros, valkoisesta riisistä hiotaan myös lesekerrokset ja alkio.
  • Mluotonsa perusteella riisilaadut jaetaan kahteen päätyyppiin: pitkään ja pyöreäjyväiseen. Lisäksi riisit jaetaan puuroutuviin tai puuroutumattomiin.
  • Täysjyväriisi on ravitsemuksellisesti arvokkainta. Se sopii hyvin esimerkiksi keittoihin ja risottoihin sekä pata- ja laatikkoruokiin. 
  • Pitkäjyväisen riisin jyvät ovat keittämisen jälkeen keveitä, kuivia ja irtonaisia. Suosittuja lisäkeriisejä ovat jasmiini- ja intialainen basmatiriisi.
  • Pyöreäjyväisessä riisissä on paljon tärkkelystä. Pyöreäjyväisiä ovat esimerkiksi japanilaiset sushi- ja mochiriisit, puuroriisi sekä italialainen risottoriisi.
  • Punaista riisiä viljellään Ranskassa ja Italiassa. Se käy lisäkkeeksi tai muun riisin joukkoon antamaan makua ja väriä.
  • Villiriisi on kaislakasvi, joka kasvaa Pohjois-Amerikassa ja Kanadassa. Jyviä lisätään pitkäjyväisten riisilajien joukkoon tuomaan makua ja väriä. Kokeile lisäke- ja salaattiriisinä.
  • Tarkista aina pakkauksesta keitto-ohje ja -aika.

<ET keskustelu "ruoka" />

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla