Et-lehden toimitus testasi kesän grillattavat makkarat. Muutama yllättävän hyvä maku löytyikin, ja ilahduttavasti myös vähärasvaisia makkaroit.

Suomalaisten lihan kulutus kasvaa kesällä hurjiin lukuihin, mutta eniten syödään juuri makkaraa.

Testasimme yhdeksän makkaraa. Mikä niistä on sinun suosikkisi?

Chorizo

Sianlihasta tehty mausteinen makkara. Lihapitoisuus 80 %.  Rasvaa 22 g. Soijaton, maidoton, GL. Joutsenmerkki.  Helsingin makkaratehdas.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Maukas, kotimainen lempeä versio espanjalaisesta chorizosta. Sopivan mausteinen. Napakan lihaisaa makkaraa voisi ostaa seuraavallakin kauppareissulla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Raaka olutmakkara

Sianlihasta tehty kotimainen raakamakkara. Lihapitoisuus 83 %.  Rasvaa 22 g. Mausteina mm. pippureita, korianteria, valkosipulia ja kuminaa. LK, GL. Grilli Maisteri, Lidl.

Maukas ja ruokaisa! Vaatii grillissä kypsymiseen miedon lämmön ja vähintään 15 minuuttia aikaa.

Ukko Pekka

Luomusian- ja luomunaudanlihasta valmistettu A-luokan makkara. Lihapitoisuus 80 %. Rasvaa 24 g. Savuaromi. LK, GL. Portti.

Mehevän tirisevä. Toinenkin makkara maistuisi. Luomun ystävän valinta.

Kabanossi

A-luokan rypsiporsaasta tehty grillimakkara. Lihapitoisuus 71 %. Mausteina mm. korianteri ja meirami. Rasvaa 21 g. Hyvää Suomesta -merkki. LK, GL. HK.

Kabanossi maustetut makkarat. Loistava idea lisätä makkaraan Myrttisen suolakurkkua tai pekonia tai aurajuustoa. Miten näitä ei aikaisemmin keksitty?

Lammasgrilleri

Sian- ja lampaanlihasta  tehty A-luokan ruokamakkara.  Lihapitoisuus 81 %.  Rasvaa 16 g. Mausteina mm. valkosipulia, rosmariinia, timjamia ja minttua. LK, GL. Chef Wotkin´s.

Sianlihan lisäksi reilusti lammasta, myös maussa. Lihaisa ja täyttävä grillattava.

Wilhelm kevyt

A-luokan sianlihasta valmistettu grillimakkara. Lihapitoisuus 68 %. Mausteina mm. inkivääri ja paprika. Rasvapitoisuus 9,5 %. Hyvää Suomesta -merkki. LK,GL. Atria

Kevytmakkaraksi yllättävän tukevan makuinen. Liha- ja rasvapitoisuus kohdallaan.

Tofu kasvigrilleri

Soijaproteiinista tehty ”makkara”. Mausteina korianteri, inkivääri, curry. Rasvaa 19 %. Munaton, maidoton, LK, GL. Pouttu.

Kasvissyöjän ja miksei makkaran ystävänkin vaihtoehto. Sipaisu öljyä auttaa, ettei  ”makkara” tartu grilliin kiinni.

Eetvartti juusto

A-luokan sianlihasta valmistettu grillimakkara. Lihapitoisuus 78 %.  Rasvaa 25 g. Hyvää Suomesta -merkki. LK, GL.  Snellman.

Maku täyteläisen juustoinen. Rakenne mukavan tasainen.

Luomuryynäri

Sianlihasta ja ohrasuurimoista tehty ryynimakkara. Lihapitoisuus 24 %. Rasvaa 20 g. Laktoositon. Pouttu.

Sopivan pienet ryynit. Ei liian jauhoinen. Ryynimakkara on erilainen, kiva vaihtoehto grilliin muiden makkaroiden sekaan.

 

Hyvää Suomesta?

Kaikki liha, kala, kananmuna ja maito sekä yhden ainesosan tuote ovat sataprosenttisesti suomalaisia. Kun kaikki tuotteeseen käytetyt raaka-aineet lasketaan yhteen, on suomalaisuusaste vähintään 75 %. Tuote on valmistettu ja pakattu Suomessa. Yli 250 valmistajan yhteensä n. 8000 tuotteen keskimääräinen kotimaisuusaste on yli 95 %.

Lisätietoja: http://www.hyvaasuomesta.fi/

Sisältö jatkuu mainoksen alla