Vihreän saaren pääkaupunki on nyt lähempänä kuin aikoihin, ja sinne matkaaminen on tehty helpoksi. Perillä lomalaisen viihtyvyydestä vastaavat ystävälliset irlantilaiset.

1. Helppo mennä

Finnair lentää kesäkaudella suoraan Dubliniin kuusi kertaa viikossa. Vuorot on suunniteltu nimenomaan lomamatkalaisia ja eripituisia lomia ajatellen: neljä aamulla ja kaksi iltapäivisin. Meno-paluu noin 300 euroa. Myös Norwegian lentää Helsingistä Dubliniin maanantaisin ja perjantaisin.

2. Ystävälliset ihmiset

Irlantilaiset ovat tunnettuja ystävällisyydestään ja avuliaisuudestaan. He ovat aina valmiita vaihtamaan sanan tai pari. Pubissa tuopin ääressä syntyy luontevasti keskustelua.

Lue myös: Finnair avasi Dublinin-reitin lomailijoiden iloksi

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

3. Pitkä historia

Dublinissa on nähtävissä useita historiallisia kerrostumia. Aluetta ovat muovanneet niin keltit, viikingit kuin brititkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Kiinnostavia käyntikohteita

Kuuluisa opinahjo Trinity College kirjastoineen, kolkko vankilamuseo Kilmainham Gaol, Guinnessin panimo, Writers Museum, Aviva-stadion... Nähtävää ja tutkittavaa riittää niin kulttuurista, historiasta kuin uheilustakin kiinnostuneelle.

5. Vehreät puistot ja puutarhat

St. Stephen's Green on keskustan viherkeuhkot. Yli 700 hehtaarin Phoenix Park puolestaan on Euroopan suurin kaupunkipuisto.

6. Linnat

Dublinin linnan paikalle viikingit perustivat ensimmäisen siirtokuntansa 800-luvulla. Muita linnoja löytyy esikaupungeista: Malahide, Swords,  Balbriggan, Dalkey ja Drimnagh.

7. Tekemistä lapsille

400 eläimen Dublin Zoon lisäksi lapsia riemastuttaa Viking Splash Tour, joka tehdään viikinkihengessä toisen maailmasodan aikaisella amfibiautolla. Makea elämys on käynti suklaatehtaassa.

8. Temple Bar

Temple Barin alue pubeineen, gallerioineen, ravintoloineen ja mukulakivikatuineen on kaupungin sykkivä keskus.

9. Liffeyjoki

Liffey jakaa Dublin etelä- ja pohjoisosaan. Monet sen ylittävistä silloista on nimetty kirjailijoiden tai poliitikkojen mukaan. Tunnetuin on takorautainen kävelysilta Ha'penny Bridge. Sen ylittämisestä perittiin aikoinaan puolen pennyn maksu.

10. Festivaalit

Keväinen St. Patrick's Day on juhlista kuuluisin. Kesäkuussa Bloomsday Festivalilla eläydytään kirjailija James Joycen Odysseus-romaanin tunnelmiin. Heinäkuussa pelataan sekä irlantilaisen jalkapallon että hurlingin loppuottelut.

11. Pubikulttuuri

Pubeja Dublinista löytyy joka janoon ja makuun. Tunnetuimpia paikkoja ovat muun muassa Temple Bar, O'Donoghue's, Stag's Head ja McDaid's.

12. Elävä musiikki

Dubliners aloitti uransa O'Donoghue'ssa. Elävää musiikkia kuulee ilmaiseksi lähes pubissa kuin pubissa pitkin päivää. 

13. Yrjöjen ajan arkkitehtuuri

Keskustasta kaakkoon sijaitsee varsinainen Yrjöjen aikainen kaupunginosa Merrion Square. 1700-luvun äveräitten talot tunnistaa isoista ikkunoista ja tyypillisistä, värikkäistä ovista.

14. Hienot rannat

Hiekkarannat eivät tule ensimmäiseksi mieleen Dublinista puhuttaessa. Näppärä DART-juna vie keskustasta idyllisiin kalastajakyliin niin pohjoisessa kuin etelässäkin.

HYVÄ TIETÄÄ DUBLINISTA

  • Dublinin alueella asuu lähes kaksi miljoonaa ihmistä. Puolet dublinilaisista on alle 25-vuotiaita.
  • Vaikka katu- ja muissa kylteissä esiintyy iirinkielistä tekstiä, dublinilaiset puhuvat kyllä englantia. Dublinin iirinkielinen nimi on Baile Átha Cliath.
  • Irlanti on euromaa. Aikaero Suomeen on -2 tuntia. Liikenne on vasemmanpuoleinen.
  • Irlannin maanumero on +353, Dublinin suunta 01.
  • Lentokentältä 10 kilometrin matkan keskustaan pääsee taksilla tai busseilla. Taksi noin 20 euroa, bussi 6 euroa.
  • Matkailutoimistot löytyvät kentältä, Suffolk Streetiltä ja O’Connell Streetiltä.
  • visitdublin.com
  • discoverireland.com
  • hurling
Sisältö jatkuu mainoksen alla