Helsinki on täynnä hurmaavia kahviloita, ja etenkin kesäisin valinnanvaraa on loputtomiin. Löydä uusi lempikahvilasi näiden ET:n toimituksen suosikkien joukosta.

Bon Temps 

Meilahdessa sijaitsevasta kahvilasta saa ihania aamiaislautasia pöytiin tarjoiltuna. Tunnelma on rauhallinen, lounassopat hyviä ja leivonnaiset meheviä. Kahvila on etenkin nuorten äitien suosiossa.

Brooklyn Café 

Kahden Brooklynistä kotoisin olevan sisaruksen perustama kahvila vie New Yorkin tunnelmaan keskellä Punavuorta. Bageleita, kuppikakkuja ja muita Amerikan herkkuja – ja tietysti hyvää kahvia.

Café Birgitta

Merellinen tunnelma, hyvää kahvia ja burgereita. Hernesaaren Birgitassa tuoksuu aito hiiligrilli. Sateisina päivinä voi vetäytyä sisälle kahden takan lämpöön.

Cafe Regatta 

Taivallahden rannan punainen ulkoilmakahvila on monen suosikki. Uunituoretta, itse tehtyä korvapuustia saa joka päivä ympäri vuoden, säävarauksella. Santsikuppijärjestelmä on poikkeuksellinen: kahvila maksaa asiakkaialle 5 senttiä jokaisesta santsikupista. 

Café Tin Tin Tango 

Töölöntorin laidalta löytyy boheemi, ranskalaistunnelmainen kahvila, josta saa reilun aamiaisen arkisin vaikka yöllä. Asiakkaiden käytössä on myös pesula: kuuden kilon koneellinen pyykkiä kustantaa 4 euroa, kuivaus 2 euroa.

Café Viola

Kaisaniemessä yliopiston kasvitieteellisen puutarhan kupeessa sijaitsevan Violan terassin tunnelma on ainutlaatuinen. Keittolounaaseen sisältyy salaattipöytä, tarjolla on myös olutta ja viiniä. Puiden havina, suihkulähteen lirinä ja eksoottisten kukkien lumo sisältyvät hintaan.

Cargo Coffee 

Merikonteista rakennettu kasvisravintolan ja kahvilan yhdistelmä sijaitsee pyörätie Baanan päässä Ruoholahdessa. Aamiaista, lounasta ja päivällistä, kaikki herkullista kasvisruokaa. Kesäisin on kiva istuskella kontin kattoterassilla.

Ekberg 

Vuonna 1852 perustettu, Bulevardilla sijaitseva Ekberg on klassikko. Pöytiintarjoilu tuo kahvilaan oman, erityisen tunnelmansa. Hyvä brunssi ja ihanat, viereisen oman leipomot leivonnaiset. Helsingin kulttuurinähtävyys, kuin Sacher-kahvila Wienissä.

Fazer Café Kluuvi  

Kluuvikadun Fazer on perinteikäs paikka, jonka Karl Fazer perusti jo vuonna 1891. Tarjolla on herkkuja jos jonkinlaisia, muhkeita aamiaisia ja maukkaita lounaita. Täältä saa kaupungin parhaan katkarapuleivän.

Gusto Helsinki 

Vasta uudistuneesta city-kuppilasta saa eeppisen hyvää kahvia, esimerkiksi italialaista lattea. Tarjolla on täytettyjä sämpylöitä, muhkeita lounasburgereita ja isoja rieskoja lisukkeineen – sekä tietysti makeaa purtavaa.

Ipi Kulmakuppila 

Kalliolainen kahvila tukityöllistää kehitysvammaisia. Leivissä maistuu hapanjuureen leivottu ruis-vehnäleipä. Tarjolla on aamiaista ja lounasta, kakkuja ja piiraita.

Kahvi Charlotta 

Kahvihifistelijän suosikilla on toimipisteet Kampissa ja Esplanadilla. Charlotasta löydät tuorepaahdettuja kahveja, joiden pavut kahvila pyrkii ostamaan suoraan viljelijöiltä. Ihana palvelu, superhyvää kahvia ja leppoisa tunnelma.

Kahvila Helmi 

Länsi-Pakilassa sijaitsevan kahvilan suolaiset ja makeat leivonnaiset ovat herkullisia ja palvelu maailman ystävällisintä.

Kahvila Lähde 

Lapinlahden entisessä sairaalassa sijaitsee harvan tiedossa oleva kahvila, josta saa ehkä Helsingin parhaat korvapuustit.

Kauppatorin torikahvilat

Meren tuoksua, ihania kesäherkkuja, ihmetteleviä turisteja ja kirkuvia lokkeja. Missään ei aisti kesäisen Helsingin tunnelmaa niin hyvin Kauppatorin torikahviloissa. Muista myös Hakaniemi, Hietalahti ja muut torit. 

Kissakahvila Helkatti 

Kahdeksan suloista kissaa viihdyttävät kahvittelijoita Kampissa. Pete, Tyylilyyli ja muut mirrit asustavat Helkatissa vakituisesti. Tarjolla täytettyjä croissantteja, salaatteja ja maukkaita kakkuja.

KUUMA 

Supersuosittu kahvila Punavuoressa tarjoaa tuorepuristettuja mehuja, smoothieita, raakakakkuja ja aamiaista. Hipsterit kehuvat paikan avokadoleipää. Varaudu jonottamaan!

ReLove 

Kivasti sisustettu kirppiksen ja kahvilan risteytys sijaitsee Töölössä. Myynnissä on myös uusia vaatteita ja sisustustavaraa. Erinomainen tarjonta, jossa on myös gluteenittomia vaihtoehtoja. Viikonloppuisin kahvilassa pidetään täysin gluteenittomat brunssit.

Voffeli & Kaffeli 

Pienestä ja tunnelmallisesta sisäkahvilasta saa mielettömän hyviä suolaisia ja makeita vohveleita. Mukana on myös gluteenittomia vaihtoehtoja. Kahvila sijaitsee Etu-Töölössä.

Wanha Pehtoori 

Haltialan kotieläintilalla nököttää punamullalla sivelty kotoisa tupa, joka tunnetaan tuoreista, itse tehdyistä munkeista. Kahvittelun lomassa voi ihastella pellolla laiduntavia lehmiä ja suloisia lampaita. Kahvila-ravintolan ulkoterassilla on juomatarjoilu myös koiravieraille.