Keski-Euroopan joulutorit on jokaisen joskus koettava. Krakova, Wien ja Berliini tarjoavat niistä komeimmat.

1. Berliini

Piipahda Gendarmentmarktin, Potsdamer Platzin tai Gedächtniskirchen joulumarkkinoilla. Kaikki Berliinin joulumarkkinat löydät täältä.

Kojut pursuavat joulukoristeita, kuumia kastanjoita, höyryävää glühweinia ja saksalaisia käsitöitä. Kaupungissa on jopa 60 joulumarkkinat toreilla ja aukioilla marraskuun lopusta joulukuun loppuun.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Katso myös: Lue Jaakko Selinin Berliini-vinkit

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

2. Krakova

Tunnetuin joulutori on vanhankaupungin aukiolla Rynek Glownylla. Puisista myyntikojuista voi ostaa pitsiä, puuesineitä, krakovanmakkaraa ja grzaniec-glögiä. Joulukuun ensimmäisenä torstaina järjestetään seimikilpailu.

Krakovalainen jouluseimi szopki on värikäs ja koristeltu. Tietoa Krakovan joulumarkkinoista vuonna 2017 löydät täältä.

 

3. Wien

Christkindlmarkt on kaupungitalon edessä, vanhaakaupunkia ympäröivän Ring-kehätien laidalla. Kaupungintalon ikkunat muuttuvat adventtikalenteriksi ja talossa on askartelu- ja leipomispajoja. Tämän ja myös muut Wienin joulumarkkinat löydät täältä.

Konsertit, poniajelut, punssi ja rakkausviestein koristellut piparit – sitä on wieniläinen joulutunnelma.

Krakova on lempikaupunkini ja muutama vuosi sitten kävin myös sen joulutorilla. Ilahduttavaa jotta Finnair lentää nykyään Krakovaan suorin lennoin talviaikaankin, ei tuhraudu aikaa koneenvaihtoon.

Tänä vuonna aion käydä Senaatintorilla katsomassa Tuomaan markkinoita. Haluan itse todeta pitääkö paikkansa tuo väittämä että se ei häviä eurooppalaisille joulutoreille. 

Vierailija

Kauniita, värikkäitä,  hyväntuoksuisia  ilosen ilmapiirin  kohteita.  Moninaisista syistä johtuen  vältän  nyt mittavaa joulutarjontaa ja  piipahdan vain Porvoossa

Sisältö jatkuu mainoksen alla