Kun ensi kerran näkee metsäisen vuoren kalliohuipulla sijaitsevan Penan linnan, voi luulla tulleensa Disneylandiin. 

Säveltäjä Richard Straussin kerrotaan sanoneen, ettei ole nähnyt Penan palatsin veroista. Tavallisellakin tallaajalla saattavat leuat loksahtaa.

Sintran kaupungissa Portugalissa sijaitseva Palácio da Pena on romanttisen arkkitehtuurin värikäs monumentti . Sulassa sovussa yhdistyvät arabialaiset minareetit, goottilaiset tornit ja renessanssin kupolit.

Leuat saattavat loksahtaa.

Rakennuksen karamellivärit hehkuvat narsissin keltaista ja mansikan punaista. Rakennuttaja oli taiteilijakuningas Ferdinand Sachsen-Coburg-Gotha, kuningatar Maria II:n puoliso. Vuosi oli 1840. Sisätiloissa on erikoisuuksia ympäri maailmaa, kuten seinävaatteita, huonekaluja ja taidokasta koristelua.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kuningas maalasi taulua

Vuonna 1910 palatsista tehtiin museo. Sisustus jätettiin samanlaiseksi kuin kuningasperheen siellä asuessa. Kuningas Carlos I:n maalauksista yksi on jäänyt keskeneräisenä telineeseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ruokasalissa valmiiksi katettu pöytä odottaa 12 ruokailijaa. Keittiössä kuparipannut ja keittiövälineet roikkuvat rautaisen lieden ympärillä.

Valmiiksi katettu pöytä odottaa ruokailijoita.

Arabialaisen salin seiniä ja kattoa peittävät upeat freskot. Tanssiaissalin koristeena on hienoja saksalaisia lasimaalauksia, itämaista posliinia ja neljä kynttelikköjä kannattelevaa, luonnollisen kokoista soihdunkantajapatsasta.

Satulinnojen Sintra

Sintra on portugalilainen kaupunki, joka sijaitsee 25 km Lissabonista luoteeseen. Lissabonista on junayhteys Sintraan.

Suomessa Sintra tunnetaan erityisesti laulaja Anna Abreun toisena kotikaupunkina.

Kaupungin upeita nähtävyyksiä ovat Maurien palatsi 800-luvulta ja Penan palatsi 1800-luvulta.

Penan palatsiin tutustumiseen menee pari tuntia, yhdistelmälippu palatsiin ja puistoon maksaa 11,50 euroa. Linnan sisällä ei saa valokuvata.

 

Matkalaukku

Tulimme juuri Lissabonista ja Sintra ja Penan linna vei sydämemme.  Penan linnassa sai kuvata, eli ainakaan vartijat eivät kieltäneet kuvaamasta. Mekin videoimme siellä ahkerasti. Seniorilippu linnaan maksoi 9€. Sintran keskustasta pääsi kätevästi Penan linnalle joko bussilla tai tuc-tucilla. Oli mukava sivujuonne linnan nimeen kun miestäni kutsutaan Penaksi.

Vierailija

Vieläkö jaksaisimme liikkua niin paljon koko Portugalin alueella kuin vielä 10 vuotta sitten.  Sintra on korkealla ja kiipeämistä ja kapeita katuja on paljon. Ihania vanhoja rakennuksia ja yöpymismahdollisuuksia.  En ole varma miten tulisimme toimeen  kun ympäristö on rakennettu Lissabonin alueella täyteen suuria asuinalueita. On sopeuduttava tähän moderniin elämään ja siihen, että ihmisiä, autoja, liikennettä on paljon.

Kuitenkin on kovasti halu päästä Portugaliin tutustumaan aina uudelleen ja uudelleen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla