Matkailun suola ovat uutuuskohteet, joita matkanjärjestäjät tarjoilevat puolivuosittain. Lomahoukutuksia tutkitaan entistä tarkemmin, koska satsatulle rahalle tahdotaan myös vastinetta.

Suurin osa matkakuumeisista on jo suunnitellut ja varannut ensi kesän reissut.

Siispä on aika suunnata katseet tulevaan syksyyn ja talveen. Jotkin matkanjärjestäjät ovat jo antaneet vinkkejä uutuuksista, osalla ovat suunnitelmat vielä kesken.

ET-lehti kysyi neljältä matkanjärjestäjältä, mikä on heidän huippukohteensa ensi talvena.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

USA:n itärannikolle

– Yhdistelmä- ja kiertomatkat ovat entistä suosituimpia asiakkaittemme keskuudessa, sanoo Aurinkomatkojen viestintäpäällikkö Annina Metsola.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Nostaisin tuotannostamme New York–Miami Beach -yhdistelmämatkan. Se tarjoaa samassa paketissa New Yorkin shoppailumahdollisuudet ja Miamin rantaelämän.

– Miamista voi vuokrata auton ja tutustua Floridaan perusteellisemminkin. Evergladesiin voi ajella katsomaan alligaattoreita tai Key Westiin Ernest Hemingwayn jalanjäljille.

Matkalla ollaan neljä yötä New Yorkissa ja viisi yötä Miami Beachilla. Matka maksaa alkaen noin 1 900 euroa.

– Hinta on tänä päivänä entistä tärkeämpi valintakriteeri, Metsola sanoo. – Loma on arvokasta aikaa, ja rahoille halutaan vastinetta.

Yöksi autiomaahan

Kiertomatkojen puolesta puhuu myös Olympia Kaukomatkatoimiston markkinointipäällikkö Sari Juurinen.

– Ensi syksynä viemme asiakkaitamme Jordaniaan. Sieltä löytyy maailmanluokan kohteita, kuten Wadi Rumin autiomaa ja Petran kalliokaupunki.

– Yöpyminen beduiiniteltassa punaisena hehkuvassa Wadi Rumissa on taatusti unohtumaton elämys. Petra on vaikuttava, on suoranainen ihme, että se on säilynyt jälkipolvien ihasteltavaksi.

Matkaan sisältyy tutustuminen Kuolleeseenmereen, jossa ei suolapitoisuuden vuoksi voi uida mutta kellua sitäkin paremmin.

– Vedestä ei pysty nousemaan ylös, joten hotellien henkilökunta kiskoo asiakkaat kuiville, Juurinen naurahtaa.

– Jordanian pääkaupunki Amman on karu, mutta ihmiset ovat siellä erittäin ystävällisiä ja suvaitsevaisia. Soukissa kulkiessa ei yksinäisenkään naisen tarvitse kokea oloaan epämiellyttäväksi.

Kahdeksan päivän Jordanian kiertomatka maksaa 1 850 euroa.

Kanarian Karibialle

Finnmatkojen ensi talven uutuuksista nousee viestintäpäällikkö Jenita Sillanpään mieleen Kanariansaarten Fuerteventura.

– Kanarian Karibiaksi kutsuttu Fuerteventura on tuttu suomalaisille, ja meidän ohjelmassa se on ollut ennenkin. Erikoisuutena ensi talvena ovat perinteisten majapaikkojen lisäksi hotellit, jotka sijaitsevat Corrallejon kansallispuistossa.

–  Nämä hotellit, Riu Palace Tres Islas ja Riu Oliva Beach, tarjoavat erityisen ympäristön ja omaa rauhaa. Ne sopivat ihmisille, jotka etsivät jotain  eksklusiivista.

Kaikkiaan Finnmatkoilla on Fuerteventurassa 11 hotellia neljässä paikassa: Corralejossa, Caletassa, Jandiassa ja Esquinzossa. Ensi talvena Finnmatkat on ainoa suomalainen matkanjärjestäjä, jolla on ohjelmassaan kaikki Kanariansaaret.

Fuerteventuran-matkoja tehdään perustalvikauden ajan lokakuulta huhtikuulle. Viikon matka maksaa alkaen noin 750 euroa.

Kuubassa kaljaasilla

Apollomatkat on noussut Suomen neljänneksi suurimmaksi matkanjärjestäjäksi. Talven tarjonnasta maajohtaja Eva Torra hehkuttaa erityisesti Kuubaa.

 – Kuubaan teemme kiertomatkoja ja risteilyjä. Retket kohteissa ovat antoisia. Kuuba on vielä harvojen suomalaisten herkkua, Torra sanoo.

Kiertomatkan voi aloittaa vaikkapa rantalomalla Varaderossa tai kaupunkilomalla Havannassa. Retkillä käydään esimerkiksi tupakkatehtaassa tai sokeriruokoplantaasilla.

Risteilyjä Apollomatkat tekee Kuubassa pienellä purjekaljaasilla.

– Karibian-risteilyistä puhuttaessa ihmiset ajattelevat isoja risteilyaluksia. Pieneen purjekaljaasiin otetaan vain 50 matkustajaa, Torra kertoo.

– Kuubassa on melkeinpä välttämätöntä päästä merelle ja kokea vesielementti sekä veneessä että sukeltamalla tai snorklaamalla.

Risteilyt ovat kahden viikon yhdistelmämatkoja. Aluksi ollaan Varaderossa all inclusive -hotellissa, sitten vietetään seitsemän yötä risteilyllä, jossa on täysihoito.

Kahden viikon kiertomatka täysihoidolla maksaa alkaen noin 2 100 euroa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla