Reijan räsymatto -blogin kirjoittaja, toimittaja ja käsityötaiteilija Reija Ypyä valitsi käsityökuva-kisan top 3 kuvaa. Tässä palautetta kuvista yleisesti ja voittajien perustelut.

ET järjesti käsityökuvakisan, jonka tarkoituksena oli kannustaa ihmisiä kuvaamaan omat luomuksensa kiinnostavasti. Toimittaja Reija Ypyä valitsi ja arvioi kolme parasta kuvaa.

Miten arvioisit käsityötään kuvanneiden kuvaajien kädenjälkeä?

 - Kiitettävän moni oli vienyt käsityönsä luonnonvaloon, jossa kuvasta tulee lähes pakosti kaunis. Ja taustakin rauhoittuu ulkona kuin itsestään, jos vertaa sisällä pöydän kulmalla otettuihin kuviin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Harmillisen moni oli lähettänyt kuvan, joka ei ollut tarkentunut eli käsityö oli epäselvä. Puhelimella kuvatessa kuva saattaa näyttää tarkalta mutta tietokoneen ruudulla tai puhelimella tarkemmaksi zoomattuna epätarkkuuden huomaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3 parasta kuvaa ovat tässä!

1. kevään 2016 työ

Tämän työn nimi voisi olla vaikka ”vihreä villapaita”. Tekijä kertoo kutoneensa pusero Fuengirolan talvikodissa Espanjassa. Kuva on selvästi otettu Suomessa.

 + Todella harmoniset värit ja kaunis valo!

 + Omenakukat ja vanha ikkunapoka tuovat villapaitaan lisää kiinnostavuutta.

Näin kuvaa voisi parantaa: Saattaa olla, että samassa paikassa vain henkarissa kuvattuna (ilman ikkunanpokaa) työ olisi näyttänyt yhtä hyvältä. Usein yksinkertaisuus kaunistaa.

2. Paratiisi

Tekijä kertoo neuloneensa pannumyssyn Birger Kaipiaisen Paratiisi-teekupin innoittamana. Hän huovutti vielä siihen ja erilliseen pöytäkoristeeseen kupissa olevan orvokin ja viinirypäletertun. Taustana on kirpparilla ostettu kirjailtu, virkatuin pitsein somistettu pöytäliina.

+ Jo itse käsityö eli pannumyssy on hauskan retrokas, sillä harva enää tekee niitä.

+ Paratiisin kuviota on käytetty todella luovasta ja kuvassa vanha pöytäliina taustana toimii mainiosti.

+ Myös kuvan valo on kaunis.

3. Ystäväsukat

Tekijä on vienyt ystäväsukat ulos kuvattavaksi.

+ Ulkokuva tuo onnistuneesti monia positiivisia mielleyhtymiä: lumen pehmeys sopii villasukkaan. 

+ Samoin talven kylmyys tuo lämmittävän mielikuvan.

+ Keskeneräinen sukka on oikeastaan dynaamisemman näköinen kuvassa kuin valmis sukka olisi. 

Osaan heti kuvitella, että tästä kohta jatketaan tekemisen meininkiä!

 

Kuvansa lähettäneiden kesken arvottiin Lumenen kosmetiikka-tuotepaketti (38 e). Voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla