David Bowie kuoli syövän nujertamana. 69 elinvuotensa aikana Bowie ehti jättää merkittävän jäljen popmusiikin historiaan. Kuuntele alta mestarin parhaat laulut ja kerro omat muistosi tähtilaulajasta.

Vuonna 1969 ilmestyneen Bowien kakkosalbumin avaus- ja nimiraita on Space Oddity. Se on yksi Bowien suurimipia hittejä. Kappale nousi Britannian singlelistan kärkeen vuosina 1969 ja 1975.

Bowien kolmas albumi, The man who sold the world, menestyi Space Oddity -levyä heikommin, mutta sen nimikappale jäi elämään. Kappaletta on sittemin versioinut muun muassa Nirvana. Alla livetaltiointi vuodelta 2000.

Vuonna 1971 ilmestynyt Hunky Dory on melkoinen hittikimara. Esimerkiksi avausraita Changes on yksi Bowien tunnetuimpia lauluja.

Albumin toinen merkkiteos Life on Mars nousi hittilistoille vasta vuonna 1973.

The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars on – paitsi yksi komeimmin nimetyistä levyistä – Bowien tunnetuin albumi. Levyä tehtiin vuosina 1971–1972, ja ilmestyessään se teki Bowiesta supertähden.

Starman-kappale päätyi levylle puolivahingossa, mutta nousi hittisingleksi.

Samalta levyltä toinenkin maistiainen, nimikappale Ziggy Stardust.

Huhtikuussa 1973 ilmestynyt Alaldin Sane -levy rokkasi edeltäjäänsä rajummin, kuten Jean Genie osoittaa.

1974 ilmestyneen Diamond Dogs -albumin innoittajana toimi George Orwellin 1984. Levyn suurimmaksi hitiksi nousi Rolling Stones -henkinen Rebel rebel.

Young Americans -albumi (1975) on Bowien omien sanojen mukaan muovisoulia. Arviota voi pohtia levyn nimikappaleen tahdissa.

Huumehuuruisten vuosien jälkeen Bowie teki Berliinissä yhdessä Brian Enon kanssa Heroes-levyn nimikappaleen vuonna 1977.

Vuonna 1980 ilmestynyt Scary Monsters (and Super Creeps) nousi listaykköseksi, samoin sen hittikappale Ashes to Ashes.

Under Pressure -kappale (1981) on Bowien ja Queen-yhtyeen yhteistyön tulosta.

Bowien suurin kaupallinen menestys oli Let's Dance -albumi vuonna 1983.

Samalta levyltä sopii soittaa toinenkin hitti, Modern love.

Mick Jaggerin kanssa tehty Dancing in the Street nousi megahitiksi vuonna 1985.

Bowien viimeisin albumi, Blackstar, julkaistiin 8.1.2016, vain kaksi päivää ennen tähden kuolemaa. Levyn kymmenminuuttinen nimikappale toimikoon musiikillisen löytöretkeilijän testamenttina

Osallistu keskusteluun!

Mitä muistoja David Bowie ja hänen musiikkinsa herättää sinussa? Kerro ja osallistu keskusteluun alla olevassa kommentointikentässä.

Planet is Blue

David Bowie kuollut – kuuntele mestarin parhaat kappaleet

Lapsuudenkodissa jaoin huoneen, 5 v vanhemman veljen kanssa. Sängyn yläpuolella oli David Bowien juliste. Kuvassa oli Diamond dogs -tähtimaalaus kasvoillaan. Bowien musiikkia kuunneltiin mankasta kaseteilta, iltaisin ennen nukkumaanmenoa. Pienen tytön mieleen, upposivat Starmanit ja Major Tomit. Kiehtova tunnelma ja ajatukset niissä biiseissä.
Lue kommentti

Lähde risteilemään kokonaan ET-lehden lukijoille varatulla laadukkaalla jokilaivalla Rein-joelle! Jokiristeilyn aikana näemme Reinin laakson pikkukaupungit, linnat ja viinialueet.

Hinta ET-lehden tilaajille

Alk. 1595 euroa/hlö/2hh. 

Hintaan sisältyvät

 • Finnairin reittilennot Helsinki–Frankfurt/Zürich–Helsinki
 • Verot, viranomais- ja satamamaksut
 • 4 yön majoitus CroisiEuropen MS Lafayette -laivalla 2 hengen hytissä
 • Kaikki ruokailut ja juomat risteilyllä (ei erikoisjuomalistalta)
 • Ohjelman mukaiset retket sekä lentokenttä- ja satamakuljetukset
 • ET:n matkaemännän Leena Hofman ja matkaisännän Lauri Lehtovirran palvelut.

Matkaohjelma

To 26.4. Helsinki–Frankfurt–Strasbourg
Finnairin suora lento Frankfurtiin. Kuljetus Ranskan puolelle Strasbourgiin, jossa opastettu kaupunkikierros ja lounas. Ensikatsaus tyylikkääseen joki-laivaan tervetulococktailien ja yhteisen illallisen merkeissä. Illallisen jälkeen veneretki upeasti valaistun Strasbourgin läpi. 

Pe 27.4. Strasbourg–Koblenz
Risteily romanttisella Reinillä alkaa. Laiva seilaa kohti keskiaikaista Koblenzin kaupunkia. Nautimme jokilaivan tunnelmasta ja ohitamme mm. aikoinaan Preussin kuninkaan kesäasuntonakin toimineen Stolzenfelsin keskiaikaisen linnan. Ilta vapaata aikaa Koblenzissa. 

La 28.4. Koblenz–Reinin laakso–Rüdesheim
Matka jatkuu Unescon maailmanperintömaisemiin. Näemme Reinin laakson kauneimmat kukkulat lukuisine linnoineen ja viinitiloineen. Jokilaiva ohittaa monista kansantarinoista tutun Lorelein kuiskaavan kallion. Rüdesheimissa teemme retken viininviljely-alueelle ja musiikkimuseoon

Su 29.4. Rüdesheim–Mannheim
Ohitamme mm. historiallisen Wiesbadenin kylpyläkaupungin ja muinaisen Wormsin. Iltapäivällä retki ”romantiikan kaupunkina” tunnettuun Heidel-bergiin, jossa tutustumme mm. kaupungin renessanssinaikaiiseen linnaan ja sen upeaan puutarhaan. Illalla nautimme juhlallisen gaalaillallisen. 

Ma 30.4. Strasbourg–Zürich–Helsinki
Laiva saapuu takaisin Strasbourgiin. Lähdemme bussilla kohti Sveitsiä. Matkalla pysähdymme ihastelemaan Manner-Euroopan suurimpia ja kuuluisimpia vesiputouksia eli Reinin putouksia. Finnairin suora iltalento Zürichistä Helsinkiin. 
 

Lisätiedot ja varaukset

Risteilykeskus puh. 020 144 1810 myynti@risteilykeskus.fi, www.risteilykeskus.fi

Vastuullinen matkanjärjestäjä Travel Specialist Group Oy.

Yhteistyössä

Ylämaiden vihreät nummet, Skotlannin historia ja jylhänkauniit maisemat avautuvat kiertomatkalla. Lähde kokemaan tarunhohtoinen Skotlanti.

Vierailemme Edinburghin linnassa ja seikkailemme mystisen Loch Nessin hirviön jäljillä. Skotlannissa kun ollaan, käymme tietenkin tutustumassa myös viskitislaamon tuotantoon.

Matkan tilaajaetuhinta  

ET-lehden tilaajille 1569 e/hlö/2 hh

Hintaan sisältyvät

 • suomenkielisen matkanjohtajan palvelut
 • lennot Helsinki-Edinburgh-Helsinki
 • majoitukset jaetuissa 2 h huoneissa hyvätasoisissa hotelleissa
 • kiertomatkan ajan puolihoito (aamiaiset ja illalliset)
 • matkaohjelman mukaiset bussikuljetukset, kiertoajelut ja sisäänpääsymaksut

Matkareitti  Glasgow 2 yötä - Oban Fort Williamin alue 1 yö - Aviemore 2 yötä - Aberdeen 1 yö - Edinburgh 1 yö

Matkaohjelma 

Päivä 1 Finnairin aamulento Edinburghiin, josta jatkamme Glasgow’hun ja siellä Kelvingroven taidemuseoon.
Päivä 2 Tutustumme Stirlingin linnaan ja näemme sen liepeillä elokuvista tuttuja maisemia. Käymme Glengoynen viskitislaamossa.
Päivä 3 Pääsemme ihastelemaan suurta Loch Lomond -järveä, joka kuuluu upeaan kansallispuistoalueeseen.
Päivä 4 Näkyykö Loch Nessin hirviötä?  Tähyilemme myyttistä otusta omin silmin järveltä. 
Päivä 5 Lampaat kuuluvat olennaisesti Skotlantiin. Leaultin lammasfarmilla seuraamme lammaskoiria työssään. 
Päivä 6 Vuonna 1224 valmistunut kaunis Elginin katedraali on päivän kohokohta. Pistäydymme myös kashmir-keskuksessa perehtymässä villan valmistukseen.
Päivä 7 Viimeinen päivämme on omistettu  kauniille Edinburghin kaupungille ja erityisesti sen keskiaikaiselle linnalle.
Päivä 8 Lento Suomeen.

Lisätiedot, varaukset ja tarkempi matkaohjelma osoitteessa www.matkavekka.fi/et-lehti 

Myyntipalvelu puh. 020 120 4000  (ma–ke 8-18, to-pe 9-17, la suljettu, su 10–15)  

Vastuullinen matkanjärjestäjä Primera Holidays Oy/Matkavekka 


 

 

Pia Hyvönen
Seuraa 
Liittynyt14.5.2014

Lukijamatka: Skotlannin kiertomatka 21.–28.5.2018

Hei kaikki, tässä ET:n toimituksen vastaus. Pahoittelemme epäselvyyksiä. Pyrimme vastedes tarkentamaan Lukijamatkojen ehtoja ja hintoja yhteistyökumppaneidemme kanssa. Tässä Skotlannin matkan tapauksessa toivomme, että olette suoraan yhteydessä matkanjärjestäjään. Matkan kaikille tarjolla ollut alennushinta tuli yllätyksenä myös ET:n toimitukselle. Terveisin ET:n toimitus
Lue kommentti
Vierailija

Lukijamatka: Skotlannin kiertomatka 21.–28.5.2018

Mökin muori kirjoitti: Kyse on juurikin samasta matkasta. Sinua hämää nyt tuo 160 euron alennus alkuperäisestä matkanhinnasta. Se ei suinkaan ole mikään tilaajaetu alennus vaan Matka Vekka on alentanut matkan hintaa jokaiselle, oli ET- lehden tilaaja tai ei. En ole ET-lehden tilaaja tällä haavaa ja maksoin matkastani tuon 1569 euroa. Tiedustelin virkailijalta matkaa tilatessani mikä on tilaajaetu alennus ja virkailija kertoi ettei sellaista olekkaan.Ihan mielenkiinnosta haluaisin kuulla...
Lue kommentti