David Bowie kuoli syövän nujertamana. 69 elinvuotensa aikana Bowie ehti jättää merkittävän jäljen popmusiikin historiaan. Kuuntele alta mestarin parhaat laulut ja kerro omat muistosi tähtilaulajasta.

Vuonna 1969 ilmestyneen Bowien kakkosalbumin avaus- ja nimiraita on Space Oddity. Se on yksi Bowien suurimipia hittejä. Kappale nousi Britannian singlelistan kärkeen vuosina 1969 ja 1975.

Bowien kolmas albumi, The man who sold the world, menestyi Space Oddity -levyä heikommin, mutta sen nimikappale jäi elämään. Kappaletta on sittemin versioinut muun muassa Nirvana. Alla livetaltiointi vuodelta 2000.

Vuonna 1971 ilmestynyt Hunky Dory on melkoinen hittikimara. Esimerkiksi avausraita Changes on yksi Bowien tunnetuimpia lauluja.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Albumin toinen merkkiteos Life on Mars nousi hittilistoille vasta vuonna 1973.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars on – paitsi yksi komeimmin nimetyistä levyistä – Bowien tunnetuin albumi. Levyä tehtiin vuosina 1971–1972, ja ilmestyessään se teki Bowiesta supertähden.

Starman-kappale päätyi levylle puolivahingossa, mutta nousi hittisingleksi.

Samalta levyltä toinenkin maistiainen, nimikappale Ziggy Stardust.

Huhtikuussa 1973 ilmestynyt Alaldin Sane -levy rokkasi edeltäjäänsä rajummin, kuten Jean Genie osoittaa.

1974 ilmestyneen Diamond Dogs -albumin innoittajana toimi George Orwellin 1984. Levyn suurimmaksi hitiksi nousi Rolling Stones -henkinen Rebel rebel.

Young Americans -albumi (1975) on Bowien omien sanojen mukaan muovisoulia. Arviota voi pohtia levyn nimikappaleen tahdissa.

Huumehuuruisten vuosien jälkeen Bowie teki Berliinissä yhdessä Brian Enon kanssa Heroes-levyn nimikappaleen vuonna 1977.

Vuonna 1980 ilmestynyt Scary Monsters (and Super Creeps) nousi listaykköseksi, samoin sen hittikappale Ashes to Ashes.

Under Pressure -kappale (1981) on Bowien ja Queen-yhtyeen yhteistyön tulosta.

Bowien suurin kaupallinen menestys oli Let's Dance -albumi vuonna 1983.

Samalta levyltä sopii soittaa toinenkin hitti, Modern love.

Mick Jaggerin kanssa tehty Dancing in the Street nousi megahitiksi vuonna 1985.

Bowien viimeisin albumi, Blackstar, julkaistiin 8.1.2016, vain kaksi päivää ennen tähden kuolemaa. Levyn kymmenminuuttinen nimikappale toimikoon musiikillisen löytöretkeilijän testamenttina

Osallistu keskusteluun!

Mitä muistoja David Bowie ja hänen musiikkinsa herättää sinussa? Kerro ja osallistu keskusteluun alla olevassa kommentointikentässä.

Huumejätkä tai ei, mitä se vaikuttaa musiikkiin, en ymmärrä.

Live aid konsertissa Bowien ja Jaggerin esittämä Dancing in the street iski selkäytimeen ja se toimii vielä tänä päivänäkin. Bowie oli lahjakkuus joka ei tyytynyt tavanomaisuuteen.

Planet is Blue

Lapsuudenkodissa jaoin huoneen, 5 v vanhemman veljen kanssa. Sängyn yläpuolella oli David Bowien juliste. Kuvassa oli Diamond dogs -tähtimaalaus kasvoillaan. Bowien musiikkia kuunneltiin mankasta kaseteilta, iltaisin ennen nukkumaanmenoa. Pienen tytön mieleen, upposivat Starmanit ja Major Tomit. Kiehtova tunnelma ja ajatukset niissä biiseissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla