Taksimatka voi olla niin erikoinen, että sen muistaa vielä vuosien jälkeen. Mikä taksikyyti on jäänyt sinun mieleesi? 

Taksimatkoilla sattuu ja tapahtuu. Nytkin Suomessa on liikenteessä yli 10 000 taksia, joiden kuskit ovat nähneet matkustajien ilot, surut ja kuulleet mitä uskomattomampia tarinoita. 

Matkat ovat joskus unohtumattomia myös kyyditettäville. Kun ET:n toimitus alkoi muistella omia taksikokemuksiaan, mieleen nousivat esimerkiksi erikoiset kuskit ja kommellukset ulkomailla. 

Millainen oli sinun ikimuistoisin taksimatkasi? Anna toimituksen tarinoiden herätellä omia muistojasi ja vastaa kyselyyn artikkelin lopussa!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Lastenlaulattaja

"Otimme taksikyydin perheen kanssa Pohjois-Helsingistä Katajanokan satamaan, noin 10 kilometrin matkalle. Lapset olivat pieniä ja niinpä taksikuski päätti ilahduttaa heitä ja lauloi lastenlauluja KOKO matkan ajan. Tuota viihdepläjäystä heti aamusta emme olisi kaivanneet."

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Eila Nissinen, graafikko

Turvavyökielto

"Portugalissa joskus 90-luvulla nousimme taksiin, ja aloin etupenkillä kiinnittää turvavyötä. Kuski suuttui kuin pippuri, pysäytti auton ja heitti koko köörin ulos. Aika ihmeissämme päättelimme, että mies hermostui, koska koki ettei hänen ajotaitoonsa luoteta. Hän ilmeisesti myös varoitti muita takseja, koska yksikään ei ottanut kyytiin viittilöinnistämme huolimatta. Ei auttanut muu kuin kävellä kilometritolkulla hotelliin. Varmaan asenteet ja asetukset ovat sittemmin muuttuneet."

– Hannu Nieminen, toimittaja

Kuolemaa uhaten

"Otin 80-luvun lopulla taksin Orlyn lentokentältä Pariisin keskustaan. Nuori kuski oli silminnähden hermostunut jo heittäessään laukkuni takakonttiin. Matkaan lähdettiin kumi käryten. Liikennettä oli ruuhkaksi asti, mutta mies ajoi kuin hullu, kiilasi, ohitteli vasemmalta, koko ajan nasta laudassa. Yritin sönköttää alkeellisella ranskallani, että ei tässä mikään kiire ole. Sama meno jatkui, vikisin välillä ja takerruin turvavöihini kuin hukkuva. Pääsimme kuitenkin ehjin nahoin Boulevard Haussmannille. Kuski vippasi matkatavarani katukäytävälle ja hyppäsi saman tien takaisin rattiin. Laskua kirjoittamatta. Jäin hölmistyneenä tuijottamaan taksin perävaloja.

Selitystä miettiessäni päädyin positiiviseen vaihtoehtoon: kuskin vaimo oli juuri viety synnytyssaliin ja tuleva isä kiirehti paikalle kuolemaa uhmaten."

 – Kristiina Dragon, toimittaja

Riuska "apuri"

"Ostin muutaman kilometrin päästä kodistani hyllyn, joka ei mahtunut omaan autooni. Tilasin avuksi farmaritaksin. Kuljettaja tyhjensi autonsa tavarasäiliöstä ensin pari vessaharjaa ja kolme sateenvarjoa. Hän mutisi, että käyttää harjoja vanteiden puhdistukseen.

Kotipihassani kuski rämäytti puisen mööpelin asvaltille niin, että sen kulmat pyöristyivät. Minulle ei tullut mieleenkään enää pyytää häntä avuksi nostamaan huonekalua rappukäytävään sateensuojaan, vaan hälytin työhön mieluummin 10-vuotiaan lapsen. Onneksi naapurin nuorimies tuli myös auttamaan."

– Maria Niemi, tuottaja

Eksynyt kuski

"Menin vuonna 1984 interraililla Ateenaan ja tarkoitus oli tavata kirjeenvaihtotoverini Anna Kotzia. Minulla oli hänen osoitteensa, ja menin metrolla Maroussin kaupunginosaan. Kukaan ei tiennyt osoitetta, ja lopulta otin taksin. Kuski ei löytänyt osoitetta, kierteli ja kierteli, ja maksamaan kyllä jouduin, mutta Annaa ei löytynyt. Sitä taksikyytiä en unohda, olin niin raivoissani.

Puhelinnumeroakaan ei löytynyt. Kun palasin kuukauden kuluttua kotiin, minua odotti kirje, jossa oli Annan puhelinnumero. Myöhemmin menin Annalle ja kävi ilmi, että taksi oli pyörinyt vain metrin päässä kadusta. Tuolloin ei ollut nettiä eikä navigaattoreja."

– Reija Ypyä, toimittaja

Millainen taksinkäyttäjä sinä olet? Mikä oli hauskin, kaamein tai muuten vain ikimuistoisin taksikyytisi?

Vastaa kyselyymme alla!

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla