Hyvä uutinen innokkaille matkailijoille: ikärasismi karisee matkavakuutuksista. Esimerkiksi If heivasi juuri ikärajaansa kymmenen vuotta ylöspäin. Mitä tekee sinun vakuutusyhtiösi?

Ahkeran seniorimatkailijan kannattaa olla tarkkana, kun valitsee vakuutusturvaa ulkomaanmatkoja varten. Yksi vakuutusyhtiö voi edelleen torjua jopa 70-vuotiaan vakuutuksen ostajan, kun toinen toivottaa tervetulleeksi 100-vuotisjuhliaan viettäneen.

Ikärajat tulevat vakuutuksissa vastaan ensimmäisenä, jos hakee jatkuvaa matkavakuutusta, joka sopii ahkeralle matkailijalle. Ikä voi vaikuttaa myös vakuutusmaksun suuruuteen ja siihen, vaaditaanko matkalaiselta terveysselvitystä.

Monella yhtiöllä on myös yläikäraja matkavakuutuksen voimassaololle. Vaihteluväli on hurja: 70 vuodesta niin pitkälle kuin elinpäiviä riittää.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Suurista vakuutusyhtiöistä If on juuri nostanut jatkuvan matkavakuutuksen ikärajaansa 69 vuodesta 79 vuoteen ja vakuutuksen päättymisikää 75 vuodesta  89 vuoteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Aivan kuka tahansa seniori ei Ifin vakuutusta saa. Niillä, jotka ovat täyttäneet 75 vuotta, pitää olla Ifissä ainakin kotivakuutus tai auton kaskovakuutus.

Vakuutus- ja rahoitusneuvonta Fine julkaisi keväällä 2014 vertailun matkavakuutusten myöntämisikärajoista. Tuolloin jatkuvan matkavakuutuksen korkein myöntämisikäraja oli  LähiTapiolalla ja Pohjolalla ja matalin Fennialla, Ifillä ja Turvalla. Vertailu loytyy Finen verkkosivuilta. 

Ifin osalta tilanne on siis muuttunut paremmaksi, mutta esimerkiksi vakuutusyhtiö Turvalla jatkuvan matkavakuutuksen ikäraja on edelleen 69 vuotta.

Vakuutuskirjo pyörryttää

Ikä ei ole ainoa asia, jossa matkavakuutukset poikkeavat toisistaan. Kirjovalikoima on pyörryttävän suuri ja niiden vertailu käy työstä.

Vaihtoehtoja piisaa, jos esimerkiksi ottaa matkaseuraksi muuta perhettä. Matkavakuutus saattaa kattaa vain vakuutuksenottajan tai hänen lisäkseen puolison, lapset ja jopa lapsenlapset.

Jos matkaseurueessa on innokkaita uusien elämysten metsästäjiä, kannattaa muistaa, että matkavakuutus voi olla niiden suhteen täysin ehdoton. Riskialttiita harrastuksia ei aina saa edes kokeilla. Sellaiseksi vakuutusyhtiö voi katsoa vaikkapa seinäkiipeilyn tai laitesukelluksen testaamisen. Vakuutusturvan saa toki maksamalla vakuutuksesta lisää.

Vakuutus- ja rahoitusneuvonta neuvoo vakuutus-, pankki- ja sijoitusalaan liittyvissä ongelmissa ja ratkaisee niihin liittyviä valituksia. Palvelu on maksutonta. Finen perustivat vuonna 2009 Kuluttajavirasto, Finanssivalvonta ja Finanssialan Keskusliitto.

www.fine.fi

Sisältö jatkuu mainoksen alla