Vesivahinko. Eihän sellaista minulle tapahdu. Tai jos tapahtuukin, niin vakuutus korvaa. Ethän sinä ajattele näin?

Vesivuoto voi iskeä kenen tahansa taloudessa tai tulla naapurin huolimattomuuden seurauksena.

Odottamattomia vesivuotoja voi onneksi itse minimoida pienillä etukäteen tehdyillä toimenpiteillä ja huolellisella elämällä. Joistakin unohduksista voi tulla kallis lasku.

Moni jättää päälle esimerkiksi pesukoneen silloinkin, kun poistuu nopeasti asunnostaan vaikka kauppareissulle. LVI-Tekniset Urakoitsijat varoittaa kuitenkin, että pesukonetta tai astianpesukonetta ei pitäisi jättää päälle koskaan asunnosta poistuttaessa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Myös vesilähteiden siistinä pitäminen on osa tätä ennaltaehkäisevää suunnittelua. Lavuaarin poistoputken ja suihkutilan lattiakaivon voi puhdistaa, tai kaataa niihin viemärinaukaisunestettä. Samoin hanojen ja suihkusuuttimien suodattimet voi kiertää auki sekä puhdistaa. Joka kuudes vuotovahinko johtuu astianpesukoneen epäonnistuneesta kytkennästä tai vesiletkun rikkoutumisesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Yksityistalouksien vesivahingot ovat kasvussa. Viime vuonna vakuutusyhtiöt korvasivat yli 36 000 tapausta. Finanssialan Keskusliiton mukaan vuotovahinkojen korvaussumma oli lähes 160 miljoonaa euroa:. Luvussa ovat mukana ilmoitetut ja vahinkotapahtumiksi hyväksytyt vesivahingot.

– Asuntoyhtiöt ovat haluttomia ennalta ehkäiseviin huolto- ja kunnossapitotoimenpiteisiin. Uskotaan, että kyllä vakuutus korvaa, jos jotain sattuu, kertoo LVI-teknisten Urakoitsijoiden toimitusjohtaja Jari Syrjälä tiedotteessa.

Valuvasta hanasta iso hukkalasku

Vakuutusyhtiöt ovat kiristäneet linjaansa vuotovahinkojen suhteen, alalla toimiva järjestö kertoo. Vakuutusyhtiö voi myös kieltäytyä myöntämästä kiinteistövakuutusta ennen kuin putkiremontti on tehty.

Putkistojen ja laitteiden kunnon säännöllinen tarkastaminen ehkäisee vahinkojen syntymistä. Vesiputkien taloudellinen käyttöikä on 25 vuotta.

Tiputtava hana voi aiheuttaa vuosittain kymmenien ja vuotava wc-istuin jopa tuhansien eurojen turhan vesilaskun, järjestö summaa.
 

Sisältö jatkuu mainoksen alla