STTK:n puheenjohtajan Antti Palolan mielestä varallisuusveron palauttaminen olisi oikeudenmukaista.

 Suomalaisten arvostamien hyvinvointipalvelujen rahoittamiseen sopisi  toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n puheenjohtajan Antti Palolan mielestä kerätä rahaa paljon omistavilta. Tähän tarkoitukseen sopivat varallisuus- ja perintövero.

– Verotuksen on oltava oikeudenmukaista ja huomioitava ihmisten erilainen veronmaksukyky. Voimakkaat tulo- ja varallisuuserot ovat tutkimusten perusteella kasvun hidaste. Siksi perintövero on säilytettävä osana verojärjestelmää, Palola totesi tänään Helsingissä.

Palolan mielestä on myös selvitettävä mahdollisuudet palauttaa varallisuusvero, jonka tuotoilla voisi lisätä työnteon kannusteita.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Yrityksiä, jotka käyttävät voitot uuteen kasvuun ja työpaikkojen luomiseen, on viisasta tukea verokevennyksin. Perintöveron poistaminen yritysten omistajilta ei tutkimusten perusteella näytä edistävän yritysten kasvua, Palola totesi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suomessa otettiin käyttöön vuonna 1920 omaisuusvero, jonka nimi muuttui varallisuusveroksi vuonna 1974. Varallisuusvero poistui vuoden 2006 alusta.

Tämän vuoden alussa Saksan keskuspankki esitti mahdollisuutta kerätä EU:ssa kertaluontoinen varallisuusvero rikkailta, jotta  euroalueen talous saataisi nousuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla