Poikani otti avovaimonsa kanssa velan ja rakensi talon, lähes kokonaan itse, isänsä apunaan. Pojallamme ja hänen avovaimollaan on kaksi kouluikäistä lasta. Nyt pari on eronnut ja avovaimo muuttanut hankkimaansa omaan asuntoon. Lapset jäivät isänsä luo ja käyvät myös äidillään. Onko avovaimo nyt oikeutettu saamaan puolet talosta? Tällöin poikamme joutuisi myymään talon ja hankkimaan uuden kodin itselleen ja lapsilleen. Isovanhemmat

Poikanne entisellä avovaimolla on oikeus saada talon arvosta sen verran kuin hän on talon rakentamista ja tontin hankintaa rahoittanut. Sama koskee tietysti myös poikaanne.
Pojan työn arvon määrittely vaatii osapuolilta yhteisymmärrystä. Ensin on selvitettävä perheen sisäinen työnjako. Avovaimo ilmeisesti hoiti kotia ja lapsia ainakin osan ajasta, jolloin poika oli rakennuksella. Osa pojan ”tuntitöistä” voitaisiin näin vähentää perheen työnjaon perusteella. Lopulle sovittaisiin rahallinen arvo.
– Oikeuskäytännössä ei tämäntyyppisissä tilanteissa ole annettu työlle niin suurta arvoa kuin ammattimiehen työlle, vaikka työntekijä olisikin alan ammattilainen, kertoo varatuomari Pirkko Kemppainen.
Seuraavaksi pitäisi sopia, paljonko poikanne rakennustyö on kartuttanut hänen omaa osuuttaan ja paljonko avovaimon osuutta. Vasta näiden selvitysten jälkeen sovittaisiin siitä, kuinka suuren osuuden avovaimo talon arvosta saa.
Miehesi työn arvo riippuu siitä, millä puheella hän työhön
ryhtyi. Talkootyölle voidaan laskea arvoa vain, jos avovaimo sen hyväksyy.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla