Eila Harju on osannut aina pistää rahaa syrjään. Oman pojan lapsilisistä kertyi hyvä potti ensiasuntoa varten. Nyt isoäiti laittaa kahden pojantyttären tileille joka kuukausi 50 euroa.

Eila Harju, 66, on säästänyt kahden pojantyttären tileille heidän syntymästään asti joka kuukausi 50 euroa.

– Olemme sopineet, että vanhemmat sijoittavat rahat heti haluamallaan tavalla. Rahastoihin ne menevät, mutta minä en puutu tähän puoleen. Enkä puutu siihenkään, mihin rahat lopulta käytetään. Talouden käänteet vaikuttavat tietenkin sijoituspotin arvoon, mutta kyllä ne ovat vähän tuottaneetkin. Annika on nyt viisivuotias ja Eveliina kohta kaksi, Eila Harju sanoo.

Auttamisesta hyvä mieli

Ajatus rahalahjoituksen antamisesta tulee omasta kasvatuksesta. Toisten auttamisesta tulee itsellekin hyvä mieli.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Minulla ei ole hirveän iso eläke, mutta ei 100 euron lovi kukkarossa haittaa elämääni. Nuukasti eläminen tulee kotoa. Kuluni ovat pienet. Kasvatan itse mahdollisimman paljon kasviksia kesäisin, käyn ahkerasti marjassa ja sienessä. Tarjouksetkin tutkin tarkkaan ja joululahjat koetan hankkia hyvissä ajoin tarjouksista, Eila Harju sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sujahtaako sijoituksia myös pukinkonttiin?

– En anna jouluisin erikseen rahalahjoja, kun tytöt saavat sellaista koko vuoden ajan. Annan yleensä tarpeellisia asioita, vaatteita ja käyttötavaraa, vaikka rattikelkan tai polkupyörän. Leluja en yleensä osta.

Joko on lastenlasten joululahjat mietittynä - entä aitko ostaa sitä, mitä toivotaan?

Ei se nuukuuskaan välttämättä riitä, jos tulot/eläke ovat hyvin pienet. Siinä mielessä tuo valittu otsake "Nuukalla on varaa antaa rahalahjoja" ei ihan pidä paikkaansa kaikkien kohdalla. Toki köyhäkin mummu/ukki pyrkii ilahduttamaan jälkikasvua parhaan kykynsä mukaan. Eivätkä kaikki lahjatkaan ole aineellisia.

Ei nuukuus ole leuhkimista. Jokainen voi iloita nuukana elämisen onnistumisestaan toivomallaan tavalla. Jos lapsen vanhemmat ovat hyvin toimeentulevia, ei meidän mummujen mieleen välttämättä tule rahalahjat. Jokainen osoittaa rakkauttaan lapsiinsa ja lastenlapsiinsa omalla tavallaan, enkä ymmärrä 27.4. klo 13.16 tokaisua tässä yhteydessä lainkaan.

 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla