Suomalaisten keskimääräinen kokonaiseläke oli viime vuonna 1 635 euroa kuukaudessa, ilmenee Eläketurvakeskuksen ja Kelan tiedoista.

Suomessa asuvia vanhuuseläkkeensaajia oli 1 154 000 henkilöä vuoden 2013 lopussa.

Maakunnista pienintä keskieläkettä, 1 422 euroa kuukaudessa, saatiin Keski-Pohjanmaalla.

Sen sijaan suurinta eli 1 963 euron kuukausieläkettä nautittiin Uudellamaalla. Näin kertovat Eläketurvakeskuksen ja Kelan tuoreet tiedot.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kun asiaa tarkistellaan kunnittain, vanhuuseläkkeensaajien keskimääräinen kokonaiseläke oli suurin Kauniaisissa eli 3 013 euroa kuukaudessa. Pienin keskieläke oli Isojoella, 1 127 euroa kuukaudessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaikkiaan Suomessa on 1 386 000 eläkeläistä. Miehet saavat täällä suurempaa eläkettä kuin naiset. 

Tähän joukkoon kuuluvat niin vanhuus-, työkyvyttömyys-, työttömyys- kuin maatalouden erityiseläkettä saavat suomalaiset. Heidän keskimääräinen kokonaiseläkkeensä oli 1 549 euroa kuukaudessa. 

Minulla on alle 700 € bruttoeläke ja luulin, ettei sen pienempää summaa kukaan voisi saada, mutta näemma voi.  Minun eläkkeelläni ei tulisi toimeen lainkaan täällä maaseudulla, jossa liikenneyhteydetkin on niin kurjat, että joutuu joskus jopa taksiin turvautumaan.  Jollei olisi vanhemmiltani perittyä pientä, joskin hupenevaa metsäpalstaa kotitilalla ja  pientä pankkitiä, joskin sekin kovasti vähenevää, en pystyisi elämään lainkaan.

Ei hyvältä näytä.

Vierailija klo 13.24, oletko kansaneläkeiässä ja saatko sen tuon eläkkeesi lisäksi?

Entä  vierailijan klo 11.45 vaimon kaikki eläketulot? Jos noin pienillä eläkkeillä tulette toimeen, ihmettelen, ihailen ja kunnioitan taitoanne elää tulojenne mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla