Työelämästä tulleista kuntoutujista 79 prosenttia palaa töihin. Iso osa kuntoutujista on yli 50-vuotiaita, kirjoittaa vakuutusyhtiö Ilmarisen osastopäällikkö Tuire Hakonen blogissaan.

Vakuutusyhtiö Ilmarisen työkyvyn arviointi- ja kuntoutusosaston päällikkö Tuire Hakonen kertoo blogissaan syitä työkyvyttömyyseläkkeiden hylkäysprosenttien kasvulle. Hakonen arvioi, että työkyvyttömyyseläkkeiden hylkäysprosentin nousun taustalla voi olla kasvanut kuntoutujamäärä, henkilön työuraa pyritään aktiivisesti jatkamaan työkyvyttömyyseläkkeen sijaan.

Hakonen kirjoittaa myös, että yhä useampi kuntoutuja on yli 50-vuotias. Eläketaustaisistakin reilu puolet palaa työhön. Hakonen viittaa ETK:n tuoreeseen tilastoraporttiin Työeläkekuntoutus 2013.

- Tästä on syytä iloita! Näillä henkilöillä työkyvyttömyyden riski on jo toteutunut ja ilman kuntoutustoimenpiteitä he olisivat todennäköisesti joutuneet pysyvästi eläkkeelle, Hakonen kirjoittaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Työeläkekuntoutuja on keski-iältään 47-vuotias. Ikäluokasta 55–64 vuotta kuntoutujia tuli työeläkejärjestelmään viidennes kaikista kuntoutujista. Yli 54-vuotiaiden kuntoutujien määrä on kasvanut koko ETK:n kuntoutustilastoseurannan 21-vuotisen historian ajan. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eläkkeelle vai töihin?

Raportin mukaan vuonna 2009 kaikista kuntoutuksen päättäneistä 67 prosenttia oli vielä viime vuonna työelämässä joko kokopäiväisesti tai työssäkäyvinä eläkeläisinä. Eläkkeelle oli jäänyt 13 prosenttia.

Ote blogikirjoituksesta:
"Työkyvyttömyyseläkkeiden alkavuus on ollut laskussa jo pitemmän aikaa. Työeläkekuntoutujien määrä kasvoi viime vuonna 17 prosenttia edellisvuodesta ollen jo yli 13 000 henkilöä. Julkisessa keskustelussa olleen työkyvyttömyyseläkkeen hylkäysprosentinkin nousun taustalla yhtenä syynä lienee kuntoutuksen käytön lisääminen. Eikä kuntoutus ole mikään köyhyysloukkukaan: kuntoutuksen toimeentulokorvaus oli viime vuonna keskimäärin 2505 e/kk. Keskimääräisen eläkkeen määrä viime vuonna oli vajaat 1500 euroa."

Lähde: Ilmarinen

Sisältö jatkuu mainoksen alla