Eläkekortilla saa monia alennuksia. Listasimme parhaat vinkit aktiiviselle eläkeläiselle. Puuttuuko listalta joku tietämäsi hyvä eläkekortilla saatava alennus? Kerro siitä kommenteissa!

Työeläkekortilla ja kansaneläkkeensaajan kortilla saa useita rahanarvoisia etuja. Alennusten etsiminen voi kuitenkin olla hankalaa, sillä yritykset eivät niistä aina selvästi kerro. Eläkeläisetuja kannattaakin aina kysyä rohkeasti.

1. Liikkumaan

Moni kunnallinen ja yksityinen liikuntapaikka tarjoaa reiluja alennuksia eläkeläisille. 

Helsinki UH Fixin kahdeksassa uimahallissa ja kuntosalissa alennukset 45–50 prosenttia. Helsingin kaupungin uimahalleissa ja liikuntapaikoissa alennus on 45 prosenttia.

Espoo Kaupungin uimahallien ja kuntosalien sisäänpääsymaksu puoleen hintaan.

Vantaa Ihan Espoon tasolle ei Vantaan kaupunki pääse, sillä eläkeläisalennus on uimahalleissa ja kuntosaleissa tasan 48 prosenttiaTurku Kaupungin uimahalleissa ja kuntosaleissa eläkeläisalennus on 40 prosenttia.

Tampere Turku ja Tampere voivat kisata kaikeasta muusta, mutta eläkeläisalennus on samansuuruinen myös Tampereen kaupungin uimahalleihin ja kuntosaleille.

Oulu Myös Oulussa uimahallien ja kuntosalien alennusprosentiksi on päätetty 40.

2. Teatteriin

Kulttuuririentoihin mennessä kannattaa taas kaivaa eläkekortti esille. Monet teatterit tarjoaa eläkeläisalennuksia, mutta ne ovat harvoin kovin suuria. Myös elokuvista saa alennusta. 

Finnkino tarjoaa alennusta elokuvista eläkeläisille. Työeläkekorttia näyttämällä saat elokuvalipusta 30 % alennuksen normaalihinnasta arkena ennen klo 17 alkaviin näytöksiin. Muina aikoina alennus on 20 % normaalihinnasta. Nettivarausta tehdessä lippu varataan normaalihintaisena, mutta alennus huomioidaan, kun lunastat varauksesi lippukassalta. 

Tampere Sekä Tampereen Työväen Teatteri että Tampereen teatteri antavan eläkeläisille kahden euron alennuksen lipun hinnasta.

Helsinki Kansallisteatteri ja Kaupunginteatteri ovat tamperelaisia hövelimpiä. Kaupungiteatterin alennus on kolme euroa, Kansallisteatterin 4–5 euroa. 

Espoo Kaupunginteatteri antaa eläkeläisille  3–6 euron alennuksen.  

Jyväskylä  Kaikkiin Kaupunginteatterin esityksiin alennusta ei saa, osassa alennus on kaksi euroa.

Joensuun Kaupunginteatteriin kaikissa esityksissä eläkeläisalennus on kaksi euroa.

Lahti Kaupunginteatterin vakioalennus on kolme euroa.

Lappeenranta Lahden kanssa samoilla linjoilla on Lappeenrannan kaupunginteatteri kolmen euron alennuksellaan.

Seinäjoki Kaupunginteatteri antaa esityksistä kolmen euron alennuksen.

Kokkola Kaikkiin Kaupunginteatterin esityksiin ei saa lainkaan alennusta. Suurimmillaan alennus on neljä euroa.

Oulu reilummat alennukset saa Oulun Kaupunginteatterista. Niiden suuruus 3–4,50 euroa.

Turku Teatterisarjan ykkönen eläkeläisalennuksissa on Turun Kaupunginteatteri, jossa alennus 2–15 euroa! 

3. Konsertteihin

Klassisen musiikin konsertteihin saa teattereita parempia alennuksia. Rokkifestareille eläkeläiset voivat päästä jopa ilmaiseksi. 

Helsinki Kaupunginorkesterin konsertteihin eläkeläislippu maksaa 35–40 prosenttia peruslippua vähemmän. Radion Sinfoniaorkesterin konsertteihin alennus on samaa luokkaa. Raskaan rokin Tuska-festivaaleille pääsevät ilmaiseksi yli 65-vuotiaat.

Espoo Tapiola Sinfonietta antaa eläkeläisille noin 35 prosentin alennuksen. 

Lahti Sibeliustalossa esiintyvän Lahden Kaupunginorkesterin konsertteihin eläkeläiset saavat 3–5 eurona alennuksen. 

Turku Komeasti nimetty Turun Filharmoninen Orkesteri antaa eläkeläisille noin viiden euron alennuksen. Perinteikkääseen Ruisrockiin yli 70-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi. 

Tampere Liki yhtä komeasti nimetyn Tampere Filharmonian  konsertteihin eläkeläiset saavat keskimäärin kuuden euron alennuksen.   

Oulu Oulu Sinfonian konsertteihin eläkeläiset saavat neljän euron alennuksen. 

Hannu Lintu harjoittelee RSO:n kanssa. Kuva: Heidi Piiroinen
Hannu Lintu harjoittelee RSO:n kanssa. Kuva: Heidi Piiroinen

4. Penkkiurheilemaan

Penkkiurheilevat eläkeläiset pääsevät alennuksella monen jääkiekko- ja jalkapallojoukkueen otteluihin. Esimerkiksi Oulun Kärppien kausikortin hinta on eläkeläisille melkein 30 prosenttia halvempi. Lähes kaikilla joukkueilla alennuslipun saa vain seisomakatsomoon, tosin Ässillä eläkeläispaikat taas ovat aina istumapaikoilla. 

Hämeenlinna HPK:n matseihin alennus on 40 prosenttia.

Tampere Paikalliskamppailun vie Tappara 27–62 prosentin alennuksillaan. Ilves jää 35–50 prosenttiin.

Turku TPS:n peleihin eläkeläislipun saa 11 prosentin alennuksella.

Rauma Paljon parempi alennus ei ole Lukollakaan, 12 prosenttia. Lukko 12%

Pori Länsirannikon ykkönen on (alennuksissakin) Ässät, joka antaa reilun 35 prosentin alennuksen.  

Lahti Pelicansin peleihin eläkeläisalennus on 33 prosenttia.

Kouvola Kymenlaakson ylpeys KooKoo tarjoaa eläkeläisille 18–22 prosentin alennuksen.

Lappeenranta Saipan alennus on paikasta riippuen 21–27 prosenttia.  

Jyväskylä Mukavan 30 prosentin eläkeläisalennuksen saa JYPin peleihin.

Mikkeli Jukurit tarjoaa 22 prosentin alennuksen.

Kuopio Kalakukkokaupungin Kalpalla on muhkea 40 prosentin eläkeläisalennus.

Vaasa Hiukan ujompi on Sportin 11–13 prosentin alennus.

Oulu Kärpät antavat eläkeläisalennusta 27 prosenttia.

 JYP ja Ässät vastakkain. Kuva: Hannu Rainamo.
JYP ja Ässät vastakkain. Kuva: Hannu Rainamo.

Hyppää kyytiin

Eläkekorttia vilauttamalla saa kaukojunista 20 prosentin alennuksen. VR:n lähijunien lippuja eläkeläiset voivat ostaa puoleen hintaan. Matkahuollon linja-autoissa alennusprosentti on 30.

Eläkeläisten on mahdollista ostaa Finnairin kotimaan lennoille yhdensuuntaisia lippuja puoleen hintaan. Muille Finnairin lennoille on rajoitettu määrä seniorilippuja, joilla saa edullisemmalla hinnalla joustavammat ehdot. Alle 65-vuotiaat eläkeläiset voivat varata lipun vain puhelinpalvelun kautta ja tarvitsevat Kela-kortin tai eläkepäätöksen. Yli 65-vuotiaat saavat alennukset myös varatessaan netistä.

Laivamatkoilla senioriryhmille on mukavia tarjouksia. Ryhmän voi koota kuka tahansa. Muuten alennukset ovat tiukassa.

Ennen eläkeläislipun ostamista kannattaa varmistaa, etteivät tavalliset liput ole halvempia. Esimerkiksi lentolippuja voi saada kymmenien prosenttien kampanja-alennuksilla. Kaukojunien säästöliput voivat tulla paljon halvemmiksi kuin eläkeläisalennetut perusliput.

Pääkaupunkiseudun joukkoliikenteestä vastaava HSL antaa kansaneläkeläisille 25 prosentin alennuksen. Takuueläkettä saavat matkustavat puoleen hintaan.

Turun seudun joukkoliikenteessä eläkeläisalennus on 30 prosenttia.

Tampereella kertalipun saa puoleen hintaan.

Majapaikkaa etsimässä

Isot hotelliketjut muistavat senioreita ja eläkeläisiä alennetuilla hinnoilla. Osalla on kiinteä alennus, esimerkiksi Sokos Hotelsilla ja Radisson Blulla 10 prosenttia. Scandic-hotelleissa eläkeläishinta on halvimmillaan noin 90 euroa kahden hengen huoneelta.

Osalla ketjuista alennushinnan selvittäminen saaminen on hankalaa, sillä erikoishintaisia huoneita on rajallisesti ja normaalikin hinta vaihtelee varausajankohdan mukaan.

Hotelleistakin voi löytää eläkeläistarjousta edullisemman hinnan etenkin, jos varaa riittävän aikaisin. S- ja K-ryhmän etukorteilla voi välillä saada hotellin reilusti tavallista edullisemmin.

Yksittäisillä hotelleilla voi olla ketjuja parempia alennuksia. Asiaa kannattaa kysyä varausta tehdessä.

Puuttuuko listalta jokin tietämäsi hyvä alennus, jonka saa eläkekortilla? Kerro siitä kommenteissa!

Vierailija

Eläkeläinen, näin säästät! Katso tästä eläkekortin parhaat edut

En ole käynyt moneen vuoteen Korkeasaaressa. Nyt eläkkeellä käytiin puolison kanssa. Eläkeläisliput ovat 4 euroa halvempia kuin normaalisti (aikuinen 14 euroa). Ostettiin liput netistä 10 euroa/eläkeläinen. Jos ostaa sisäänpääsylipun luukulta, joutuu maksamaan 2 euroa enemmän. Sama koskee normaalihintoja. Vesibussi Kauppatorilta tai Hakaniemestä maksaa eläkeläiseltä meno-paluu 3 euroa (normaali hinta 7 euroa). Tulee muuten halvemmaksi meneminen vesibussilla kuin jos menisi normaalilla bussilla...
Lue kommentti
Vierailija

Eläkeläinen, näin säästät! Katso tästä eläkekortin parhaat edut

Vierailija kirjoitti: ripsa kirjoitti: En ymmärrä , saako pääkaupunki junissa alennuksen. Sekavaa tietoa. Entä kaukojunissa. VR sivuilla lukee , että pitää olla E-kortti ja kuvallinen kelakortti ja olin yksityisellä töissä , minulla on kuvaton eläkekortti . Siis mitä pitää olla mukana? Eikö ajokortti käy , jos ei ole kuvallista Kelakorttia. HSL = Helsingin seudun liikenne myöntää eläkeläisalennuksen pääkaupunkiseudun junamatkoihin vain kansaneläkettä saaville. Lisätietoa löydät HSL:n sivustolta...
Lue kommentti