Jos mieheni kuolisi, eikä hänen tilillään olisi edes hautauskulujen vertaa rahaa, menisivätkö automme ja omakotitalomme myyntiin, jotta hautausrahat saataisiin kokoon?

Eläkkeellä oleva mieheni käyttää jokseenkin kaikki rahansa omiin menoihinsa. Jos hän kuolisi eikä hänen tilillään olisi edes hautauskulujen vertaa rahaa, menisivätkö automme ja omakotitalomme, jotka olemme yhdessä maksaneet mutta jotka ovat hänen nimissään, myyntiin, jotta hautausrahat saataisiin kokoon? Laskettaisiinko minun säästöni perunkirjoituksessa omaisuudeksi, joka jaetaan perillisille? Ylläpidän talouttamme, koska olen vielä työelämässä, mutta joskus pännii tämä rahankäyttö. Nimimerkki Tarkka aviovaimo

Perintökaaren mukaan kuolinpesän varoista suoritetaan pesän ja vainajan velat. Hautauskulut ovat pesän velkoja.
Lain mukaan esimerkiksi ositusta ja perinnönjakoa ei saa toimittaa, ennen kuin pesän ja vainajan velat on maksettu tai niistä on asetettu maksun turvaava takaus tai muu vakuus.

Jos jäät leskeksi, myös sinun varasi ja velkasi on merkittävä miehesi perukirjaan. Jos teillä on miehesi kanssa avio-oikeus toistenne omaisuuteen, omaisuutenne osituksessa selvitetään, miten omaisuus jaetaan sinun ja perillisten kesken.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Osituksessa, joka toimitetaan ensiksi kuolleen puolison kuoleman jälkeen, ei eloonjäänyt puoliso ole velvollinen luovuttamaan omaisuuttaan ensiksi kuolleen puolison perillisille (lesken tasinkoprivilegi). Sääntö siis suojaa vainajaa varakkaampaa leskeä perillisiä vastaan. T.L.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla