– Juhlapuheet kokemuksen arvostamisesta ovat hölynpölyä ja työuran pidentämiset ja vanhojen työttömien aktivointi työelämään vittuilua, täräyttää ET:n blogisti Ilkka Pirhonen.

Vuosikymmenten monipuolinen kokemus ei juuri paina, kun työpaikkoja täytetään. Vaikka tyytyisi pieneen palkkaan ja tekisi työnsä
hyvänä joukkuepelaajana ja tunnollisesti, jää yli 50-vuotias valitsematta. Tällaisia kokemuksia on ET:n blogistilla, omaishoitaja Ilkka Pirhosella.

– Sitten kun haen paikkoihin, joihin kaikki natsaa kohdilleen, siihen valitaan joku Henna-Petteri. Sanokaa perkele suoraan, että viidenkympin jälkeen ei kannata jäädä työttömäksi, Ilkka jyrähtää Sinua en jätä -blogissaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Kuuntelin juuri radiosta Veronmaksajien Teemu Lehtistä. Nyt tekee mieli käyttää samanlaista kieltä kuin blogisti.

"Veroalella lisätään kansalaisten ostovoimaa." Keskituloisilla se lisääntyy n. 1500 euroa vuodessa. Keskituloinen on kuitenkin n. 3000 euroa/kk tienaava!

Suurin osa ihmisistä saa alle 2000/kk. Heiltä taas ostovoimaa leikattiin reilusti KiKyllä ja muilla ratkaisuilla. Siis niiltä, jotka todella kuluttaisivat kotimaassa ja kenties loisivat niitä kaivattuja työpaikkoja. Ei nuo suurituloiset kuluta kotimaassa yhtään enempää kuin ennenkään.

Suuri joukko eli alle tonnin kuussa saavat joutuvat vähentämään kulutustaan entisestään. Heidän etuutensa leikataan. Kun bensankin hinta taas nousee, se vaikuttaa ihan kaikkeen hintoja nostaen.

Veroale ei pienissä tuloissa tuo euroina mitään. Vain rikkaille siitä on hyötyä.

Oikeudenmukaista ja tasapuolistako?

Valtion talouden piti tulla kuntoon, mutta jo tietokoneohjelmien muutokset päätösten mukaisiksi tulevat maksamaan enemmän kuin valtion saamat säästöt ovat.

Elämme Hölmölässä!

Hallitus hävetköön

Olen minäkin ihmetellyt, miksi työuria halutaan pitemmiksi, kun yli 5-kymppinen ei enää kelpaa kenellekään töihin. Poikkeuksena on vain poliittiset virat, joihin päästään hyvävelisysteemillä.

En olisi uskonut Sipilää ja Soinia noin tunteettomiksi ja ihmisten hädästä piittaamattomiksi. Työttömyyskorvauskin halutaan vastikkeelliseksi, vaikka se on alun perin luotu turvaamaan normaalin elämän kulut, ettei tarvitse rikoksilla itseään elättää.

Työstä on saatava palkka, jolla pystyy tulemaan toimeen, ja se kuuluu työnantajan eikä valtion maksettavaksi.

Poliitikot ovat täysin irti tavallisen kansalaisen elämästä ja elävät jossain omassa kuplassaan.

Entä sitten tämä veroale, josta hyötyvät eniten maksukykyisimmät? Miksi heillä ei maksateta velkojen lyhennyksiä, jotta hekin osallistuisivat "kipurajoille" saakka kuten Katainen aikoinaan uhosi. Nyt he vain saavat lisää. Muut saavat tuntea kipua sitäkin enemmän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla