Molemmat vanhempamme ovat kuolleet. Jäämistönä on vanha omakotitalo pikku tontilla syrjäisellä paikalla. Velkaa ei ole. Asun toisella puolella Suomea, joten lähellä olevat hoitavat asioita ja ovat myöskin tyhjentäneet keskenään irtaimen omaisuuden kotipaikastani.
Meitä oli iso perhe ja lapset todella eri mieltä asioista. Yhteistä järkevää linjaa ei tahdo löytyä.
Talo on ollut myynnissä toista vuotta. Kulut, joita perikuntana maksamme, mm. lämmitysöljystä, ovat melkoiset. Voinko mitenkään saada itseni suljetuksi pois tästä niin, etten olisi vailla mitään vaan antaisin osani muille sisaruksille?
– Kultahelokki

Voit luovuttaa perintöosasi kuolinpesässä joko kauppahintaa vastaan tai ilmaiseksi. Kuolinpesäosuuden luovutus edellyttää, että luovutuksensaaja (joko yksi tai useampi kanssaperillisistä tai joku muu henkilö) ottaa luovutuksen vastaan.

Luovutuksesta tulee tehdä kirjallinen asiakirja. Oikeuskirjallisuudessa on eriäviä näkemyksiä siitä, tuleeko julkisen kaupanvahvistajan vahvistaa oikeaksi kuolinpesäosuuden luovutus silloin, kun kuolinpesään kuuluu kiinteistö. Varmuuden vuoksi kannattaa ottaa kaupanvahvistajan todistus asiakirjaan. P.K.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla