Miten voisin turvata lapseni perintöoikeuden isäpuoleensa?

Menimme naimisiin 33 vuotta sitten. Lapseni sukunimeksi muutettiin uuden aviomiehen sukunimi. Virallista adoptiota ei tehty. Kuinka voisimme parhaiten turvata nyt jo aikuisen lapsen perintöoikeuden? Aikuisadoptiolla, testamentilla vai molemmilla? Kenen puoleen kannattaa kääntyä ja millaisia toimenpiteitä asia vaatii? Nimimerkki Neuvoa vailla

Lapsi perii äitinsä ilman muuta. Perintöoikeus äidin aviomieheen voidaan luoda siten, että äidin aviomies testamenttaa omaisuutensa lapselle.

Mikäli mies ottaa lapsen ottolapsekseen, ottolapsisuhde tuottaa perheessä ja suvussa biologiseen lapseen verrattavan aseman. Aikuisadoptio edellyttää sitä, että lapsi on alaikäisenä ollut lapseksiottajan hoidettavana ja kasvatettavana eikä lapseksiottamista ole voitu vahvistaa lapsen ollessa alaikäinen tai että lapseksiottamiseen on olemassa muita tähän verrattavia erittäin painavia syitä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Asiassa kannattaa kääntyä asianajajan tai muun juristin puoleen. Asiantuntevaa apua saa muun muassa paikallisesta oikeusaputoimistosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla