Tuusulalainen Jukka Welling, 55, päätti pitkän harkinnan jälkeen muuttaa kotivakuutuksta. Miksi? Kannattiko? Ja millainen prosessi oli?

Tuusulassa asuva Jukka Welling muutti kotivakuutustaan viimeksi pari kuukautta sitten. Hänen puolisonsa Anne työskentelee viikot toisella paikkakunnalla, ja tätä varten hankittuun asuntoon otettiin vakuutus.

– Se liitettiin osaksi vakuutuspakettiamme. Olemme keskittäneet kaikki vakuutuksemme yhteen yhtiöön.

Omakotitalosta Tuusulassa tuli Wellingien koti, kun nelihenkinen perhe vaihtoi paikkakuntaa Jukan työn vuoksi 12 vuotta sitten.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Muutto- ja työkiireiden keskellä Jukka ei harkinnut vakuutusyhtiön vaihtoa, mutta kolmisen vuotta sitten hän pyysi tarjouksen omakotitalon täysarvovakuutuksesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Verrattuaan tarjousta silloiseen vakuutukseensa hän teki päätöksen vaihdosta. Nyt vakuutus on yhtiöryhmässä, johon kuuluvan pankin asiakas Jukka oli jo ennestään.

– Olin harkinnut vakuutus- ja pankkiasioiden keskittämistä yhteen paikkaan jo jonkin aikaa, ja lopulta pistin toimeksi. Saan varmaankin keskittämisestä hieman alennusta vakuutusmaksuista, mutta rahansäästö ei tässä ole minulle kaikkein tärkeintä. Eniten arvostan sitä, että voin hoitaa pankki- ja vakuutusasioitani samassa paikassa ja yhdessä verkkopalvelussa.

Vakuutusyhtiön vaihdon yhteydessä tarkistettiin Wellingien kotivakuutus ajan tasalle. Samalla lopetettiin lasten sairauskuluvakuutukset, joita ei enää tarvittu.

Hintavertailua Jukka Welling tekee säännöllisesti sähköyhtiöiden kesken.

– Omakotitalossamme on suora sähkölämmitys, joten sähkön hinnassa voin kilpailuttamalla säästää jopa satasia vuodessa. Aivan täyttä hyötyä en ole tainnut saada kilpailuttamisesta, sillä olen tehnyt kahden vuoden kiinteähintaisia sopimuksia.

– Pankkipalvelujen hintoja en ole vertaillut. Niissä minulle on tärkeintä, että palvelut toimivat ja ovat helppokäyttöisiä. Lisäksi haluan pankiltani tarvittaessa neuvoja ja apuja, esimerkiksi lainoitusta.

Onnekseen Wellingit eivät ole koskaan joutuneet hakemaan korvauksia omakotikiinteistönsä tai koti-irtaimiston vahingoista

– Joitakin pieniä kodinkonevahinkoja meillä on ollut, mutta koneet ovat olleet sen verran vanhoja, etten ole korvauksia edes kysellyt. Autovakuutuksista olen hakenut korvauksia.

"Jos jotain tapahtuisi, luotan, että saisin korvaukset. Ellei niin kävisi, vaikka vahinko mielestäni kuuluisi korvata, saattaisin vaihtaa vakuutusyhtiötä."

Lisäämällä kodin turvallisuutta esimerkiksi murtohälyttimillä tai turvalukoilla voi joistakin vakuutusyhtiöistä saada alennusta vakuutusmaksuista.

Jukka Welling ei muista, että turvallisuusasiat olisivat erityisesti tulleet esiin vakuutussopimusta tehtäessä.

–Täytyy myöntää, etten ole erityisen tarkkaan tutustunut vakuutukseni ehdoissa suositeltuihin omaisuuden suojeluohjeisiin. Varmaan pitäisi, niistä todennäköisesti saisi paljon hyviä vinkkejä.

- Poikamme aloittaa armeijan jälkeen opiskelun. Vielä kotona asuva tytär on jo lukion toisella luokalla. Elämänvaihe lapsiperheenä alkaa olla ohi, Jukka Welling tuumaa.

Omakotitalo ja luonnonläheinen Tuusula ovat Wellingien mielestä sopineet mainiosti lapsiperheelle, mutta seuraava koti voi hyvin olla kaupunkiympäristössä ja kerrostalossa.

Kilpailuvirasto paikalle!

Hei! Eikös tämä Welling ole Op:n työeläkeyhtiössä töissä? Sehän varmaan sai Op:n vakuutuksista henkilökunta-alennusta ja nyt toitottaa etuaan markkinoidakseen Op:tä.
Miten meni noin niinku mielestäsi.....

Olemme pysyneet sitkeästi samassa vakuutusyhtiössä jo 40 vuotta. Olemme tutustuneet myös muiden vakuutusyhtiöiden tarjontaan ja vaikka loppusumma olisikin ollut hieman edullisempi niin vanhoissa vakuutuksissamme on vahingon sattuessa paljon etuja jotka uudemmissa vakuutuksissa on karsittu pois. Eli meidän kohdallamme vanhassa vara parempi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla