Omaisuutemme on mieheni nimissä, samoin talo ja yhdessä rakentamamme kesämökkikin. Meillä on kaksi lasta. Jos mieheni kuolee ennen minua, miten minun käy? Olisiko syytä tehdä testamentti?Huolestunut

Vaikka talo on miehesi nimissä, saat leskenä jäädä siihen loppuiäksesi asumaan. Asumisestasi sinun ei siis tarvitse kantaa huolta.

Teillä ei ilmeisesti ole avioehtoa, koska et sitä mainitse. Vaikka kaikki omaisuutenne on miehesi nimissä, saat siitä hänen kuoltuaan osituksessa puolet. Jos arvelet, ettei se riitä, keskustele miehesi kanssa mahdollisesta testamentista.

Lapsilla on testamentista huolimatta oikeus lakiosaan, joka on puolet perintöosasta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tehtiin puolisoni kanssa keskinäinen omistusoikeustestamentti, lakimien suositteli kuitenkin haltijatestamenttia paremmaksi. Mieheni kuoltua, omistan nyt kaiken kun teimme sen omistusoikeustestamentin, paitsi lakiosan joka kuuluu lapsille. He eivät sitä kuitenkaan halunneet vielä, joten voin myydä omaisuutta.

Mene hyvä ihminen laki-ihmisen luo saamaan neuvoa ja tekemään miehen kanssa testamentti.Ei koskaan tiedä mitä tapahtuu.Kun joku kuolee ,puolisot sukulaisineen prässää päälle vaatimaan kaikenlaista.Hyvät ihmiset muuttuu pedoiksi kun on rahasta kyse.Ja silloin ei kukaan voi auttaa ,jos ei ole paperilla kaikki. Menee riidaksi kaikkien kesken,hyvät ihmissuhteet rapisee pois. Lakiasiat on niin arvaamattoman koukkuisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla