Moni miettii mökin hankkimista ja ajattelee sitä myös tulevaisuuden sijoituksena. Mökki ostetaan kuitenkin ennen kaikkea omaan käyttöön.

Huoneistokeskuksen Savonlinnan konttorin myyntijohtaja Marjut Konsti vahvistaa arvelun: mökki ei ole enää muutamaan vuoteen ollut samalla tavoin trendikäs sijoituskohde kuin aiemmin. Kun vanhempi sukupolvi viettää mökillään mieluusti kaiken aikansa, heidän lapsensa eivät mökkielämästä enää piittaa samaan malliin. Mökkeilyn kanssa kilpailevat monet muut aktiviteetit.

– Jos tämän päivän 30–40-vuotias lähtee mökille, niin mökin pitää olla varusteltu. Kiireisen työarjen vastapainoksi halutaan helpotusta, eikä silloin välitetä kantaa vettä järvestä tai lukea öljylampun valossa. Kun mökkeilyyn innostuneita on maassamme vähemmän, kesämökkiä tuskin kannattaa hankkia tulevien vuosien arvonnousun toivossa, Marjut Konsti sanoo.

Konstin mukaan mökkimarkkinoilla ostaja on nyt kuningas. Vielä muutama vuosi sitten moni havitteli upeaa vapaa-ajan lompsalinnaa, mutta viimeisten 3–4 vuoden aikana markkinat ovat hyytyneet.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sen vuoksi mökin ostoa harkitsevan kannattaa katsoa nyt entistä tarkemmin peiliin: Mökki ostetaan itselle ja oman maun mukaisesti. Jälkikasvu vierailee mökillä tai sitten ei, mutta tunnesidettä he tuskin siihen solmivat. Kun oma kunto ei enää salli mökillä oloa kuukausitolkulla, mökin voi silloin myydä hyvällä omalla tunnolla ja käyttää rahat itsensä parhaaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Konsti suositteleekin kaikille 60 vuotta täyttäneille mökinostajille, että kiinnittää huomiota erityisesti tontin ja mökin esteettömyyteen. Kun kulkeminen onnistuu keppien ja rollaattorinkin avustuksella, mökistä pystyy nauttimaan pitempään. Näin siihen sijoitetut varat tuottavat myös pitempään toimintakykyä.

Vierailija

11.46 Kirjoituksesi ei ota kantaa ketjun otsikkoon ja pääaiheeseen eli "Kannattaako mökki sijoituksena?"

Sisältö jatkuu mainoksen alla