Professori Urpo Kangas ehdotti tiistaina Ylen haastattelussa, että aikuiset lapset pitäisi velvoittaa elättämään vanhempiaan. Mitä mieltä sinä olet?

Aikuisten lasten tulisi maksaa vanhempiensa laitospaikat, jos vanhempien oma eläke ei riitä. Näin ehdotti Helsingin yliopiston siviilioikeuden professori Urpo Kangas Ylen haastattelussa.

Vastaava laki on voimassa useissa Euroopan maissa, esimerkiksi Virossa. Suomessakin tällainen laki oli voimassa 1920-luvulta lähtien ja se kumottiin 1970.

Myös Keskustanuoret ottivat tiistaina kantaa Helsingin Sanomissa, että aikuisten lasten tulisi ottaa enemmän vastuuta iäkkäiden vanhempiensa hoito- ja asumiskuluista.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Pitäisikö aikuiset lapset lailla velvoittaa tukemaan vanhempiaan taloudellisesti?

Asiasta keskustellaan nettiet:n keskustelufoorumilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ei mielestäni kenenkään tarvitse elättää toista aikuista ihmistä, jos ei itse ihan välttämättä niin halua. Jos tällainen "velvoite" tulisi voimaan, niin jopahan taas mentäisiin ojasta allikkoon, tai ainakin siinä pitäisi määrätä vain hyvätuloisille aikuisille lapsille tällainen (tollo) velvoite.

Jos velvoite olisi kaikilla lapsilla, niin jopahan siinä olisikin taas yhteiskunnalle uusi maksuerä lisää, kun köyhien lasten pitäisi saada jälleen kerran tukea siihenkin maksuun! Voi hyvät hysykät, kukahan tällaista oikein taas miettiikään!

Entä miten tämä pulma ratkaistaisiin tilanteessa, jossa vanhemmilla olisi vain yksi lapsi, verrattuna niihin vanhempiin, joilla olisi monta lasta jakamassa tällaista rahallista vastuuta??

Ei helvetissä! Aivan absurdi ajatus. Velvollisuuksia on vain ja ainoastaan aikuisilla, ei koskaan lapsilla. Lapset ovat ihan puhtaasti vanhempien itsekkyyden tulos, eivät lapset ole saaneet valita, syntyvätkö vai eivät.

Sisältö jatkuu mainoksen alla