Olemme varttunut kihlapari ja asumme tällä hetkellä omissa asunnoissamme. Tarkoitus on ostaa yhteinen asunto ja mahdollisesti avioitua. Kuka perii asuntomme, jos minä kuolen ensin? Minulla on yksi tytär ja miehelläni kolme sisarusta. Onnelliset yhdessä

Teet viisaasti, kun otat ajoissa selvää omaisuusasioista. Avioliitto on taloudellisesti merkittävä ratkaisu.

Oletetaan, että omistatte yhteisen asuntonne puoliksi. Jos ette ole kuollessasi naimisissa, tyttäresi perii koko omaisuutesi. Asunnosta hän saa sinun puolikkaasi. Toinen puoli jää sulhasellesi, mutta hänellä ei ole oikeutta jäädä kotiinne loppuiäkseen asumaan.

Jos taas olette kuolemasi hetkellä naimisissa, ensin tehdään omaisuuden ositus. Sinun ja aviomiehesi omaisuus lasketaan yhteen ja miehesi saa tästä summasta avio-oikeuden nojalla puolet. Tyttäresi saa sinun osuutesi asunnosta ja miehesi pitää oman puolikkaansa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jos miehesi omaisuus on osituksessa suurempi kuin sinun omaisuutesi, hän voi pitää koko oman omaisuutensa. Sinun omaisuutesi – sisältäen myös puolet asunnosta – menee silloinkin tyttärellesi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Aviopuoliso saa jäädä asumaan yhteiseen kotiin puolisonsa kuoltua. On siis mahdollista, että tyttäresi saa asunnon puolikkaan käyttöönsä vasta aviomiehesi kuoltua.

Lue vielä avoliittoa koskeva juttuni sivulta 86, ET 5/2011.

mielenkiintoinen aihe kuka perii ja mitä?minua kiinnostaa miten perintö jaetaan,olemme aviopari molemmilla lapsia edellisistä liitoista,miten perintö jaetaan ,jos vaikka lapseni ehtii kuolla eikä hänellä ole omia lapsia,minne hänen osuus jaetaan?sisaruksille vai äidille/isälle minkälainen testamentti, jos ei halua et entiset puolisot tulevat perinnönsaajiksi?

Sisältö jatkuu mainoksen alla