Voiko aviopuoliso tehdä testamentin omasta lakisääteisestä osuudestaan kenelle haluaa, jos ei ole rintaperillisiä? Vai pitääkö testamentissa olla molempien aviopuolisoiden nimet ja kaikki yhteinen omaisuus? Nimimerkki Testamentin laatija

Omaa omaisuuttaan voi lapseton puoliso testamentata kenelle haluaa, eikä toisen puolison nimeä testamenttiin tarvita. Testamentin sisältöä ei myöskään tarvitse kertoa kenellekään, jos ei halua, ei edes testamentin todistajille. Todistajien pitää kuitenkin tietää, että he todistavat testamenttia.

Teitpä testamentin tai et, puolisollasi on sinun kuoltuasi oikeus jäädä loppuiäkseen asumaan yhteiseen kotiinne ja pitää koti-irtaimisto hallussaan. Sama oikeus on tietysti sinullakin, jos puolisosi kuolee ennen sinua.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Täytyykö kaikki ns. lakisääteiset perilliset ilmoittaa perukirjassa, jos on testamentannut koko perinnön neljälle ei-lakisääteisille perillisille ja kahdelle lakisääteiselle perilliselle ? Täytyykö lakisääteisiltä perillisiltä (sisarilta ja veljiltä tai kuolleitten sisarusten lapsilta, jos he eivät ole testamentin saajia) pyytää testamentin hyväksyminen ? Olen yksinäinen sinkku, olen tehnyt testamentin kahdelle lakisääteiselle perilliselle ja neljälle ei-läkisääteiselle. "Tulevaisuudesta huolestunut"

Vierailija

Käsitinkö oikein, kuoleva on huolissaan tulevaisuudesta. Ei ne sulta jälkeenjäävät perinnöt oo mitään ikuisia. Turha huoli pois eläessä. Voit testamentata kelle haluat, eikä sun tarvi perukirjoituksesta huolehtia, muut huolehtivat sen kuoltuasi lain määräämän 3 kk aikana.

Tähän nuoren henkilön tekemään pikkunäppärään komenttiin tekee mieli tehdä vastakommentti, eiköhän me kaikki olla kuolevia ?

Ei kannata ulkoistaa itseään problematiikasta.

Fiksu ihminen huolehtii aikanaan selväksi perintöasiat - siis sellaiset henkilöt, joilla on perittävää omaisuutta joko elämäntyön tai suvun perinnön vuoksi. Ja tärkeässä asiassa kannattaa käyttää asiantuntijaa eli juristia. Tällaisilta keskustelupalstoilta ei paljoa apua löydy.

Tyhjätaskuilla ei ole tätä ongelmaa hoidettavana.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla