Jos leskellä on tallelokero pankissa omalla nimellään, saako hän käydä siellä ennen perunkirjoitusta? Ja mikä on pankin oikeus tallelokeroihin yleensäkin? Epätietoinen

Leski saa käydä omissa nimissään olevalla lokerolla jo ennen perunkirjoitusta.
– Jos myöhemmin ilmenee, että lokerossa oli myös vainajalle kuulunutta omaisuutta, kyse on kuolinpesän osakkaiden välisestä asiasta, sanoo
Vakuutus- ja rahoitusneuvonnan jaostopäällikkö Vesa Sainio.

Myös puolisoiden yhteisissä nimissä olevalla lokerolla leski saa käydä, mutta silloin pankin edustajat laativat lesken läsnäollessa listan lokerossa olleista esineistä. Suljettuja kirjekuoria ei kuitenkaan avata.

Kysyt myös pankin oikeudesta tallelokeroihin. Tarkoitat varmaan niiden sisältöä? Siihen ei pankilla ole mitään oikeuksia. Lokeron avaamiseen tarvitaan yleensä kaksi avainta, joista toinen on lokeron vuokranneella. Omin päin pankki ei siis voi lokeroa avata.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mikä tarkoitus on tallelokeron sisällön listauksella, jos kirjekuoria ei avata. Kirjekuoren päällä voi lukea testamentti tai se on osoitettu tietylle henkilölle tms. Kuoren sisällä voi sitten olla testamentti tai siellä voi olla jokin luonnos tai viesti, jolla on tai ei ole merkitystä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla