Mobiililaite muuttuu sähköiseksi lompakoksi, kun siihen lataa sovelluksen. Sen avulla voi myös lähettää rahaviestejä mihin tahansa suomalaiseen matkapuhelinnumeroon.

Mikä on mobiililompakko?

NFC-teknologiaa käytetään myös puhelimen tai taulutietokoneen, tabletin takapuolelle liimattavassa tarrassa, joka muuttaa mobiililaitteen lähiluettavaksi maksukortiksi. Tarra toimii myös yksinään ja siihen voi ladata lisää rahaa. Tarra kuuluu Elisa Lompakko -palveluun, ja tarroja on tulevaisuudessa todennäköisesti myös muilla palveluntarjoajilla.

Mobiililaite muuttuu sähköiseksi lompakoksi, kun siihen lataa vaikka Elisa Lompakko -sovelluksen. Käyttäjä voi olla minkä tahansa suomalaisen puhelinoperaattorin asiakas.

Lompakon avulla voi myös lähettää rahaviestejä mihin tahansa suomalaiseen matkapuhelinnumeroon. Voit siis vaikka lähettää tekstiviestillä synttärirahaa lapsenlapsellesi tai ladata rahaa suoraan hänen prepaid-liittymäänsä. Vir­tuaaliluottokortti maksaa 50 senttiä kuukaudessa. Itse Elisa Lompakkoon rekisteröityminen on ilmaista.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Vastaavanlaisia mobiililompakoita on tulossa muillekin alan toimijoille. Lompakoihin voi tallentaa samoja ominaisuuksia kuin perinteiseen lompakkoon eli kanta-asiakaskortteja tai vaikka sähköisiä matkalippuja. Myös muita uudenlaisia mobiilimaksamisen tapoja kehitetään koko ajan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pankki puhelimeen

Älypuhelimeen tai taulutietokoneelle voi ladata oman pankin pankkisovelluksen, jota voi käyttää verkkopankin tavoin.

Android-, iPhone- ja Windows-puhelimille on omat mobiilipankkinsa. Ne voi ladata ilmaiseksi joko oman pankin verkkosivuilta tai puhelimen ohjelmistokaupasta.

Tarkista omasta pankista, veloitetaanko esimerkiksi laskujen maksamisesta tai muista ohjelman palveluista erillistä palvelumaksua vai sisältyykö se palvelupakettiisi.

Sovelluksiin kirjaudutaan yleensä verkkopankkitunnuksilla tai muulla salausjärjestelmällä ja niiden käyttäminen on hyvin yksinkertaista. Apua ohjelmien lataamiseen ja käyttöön saa omasta pankista.

Jutun asiantuntijoina Markku Koponen Finanssivalvonnasta ja Kasimir Hirn OP-Pohjolasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla