Kesän loma-asuntomessujen mökit rakennetaan Kalajoen hiekkasärkille. Ikkunoista näkyy terassin lisäksi vain vettä ja hiekkaa, sillä tonteille ei saa istuttaa mitään.

Messujen teema on terveellinen ja hyvä asuminen merenrannalla. Terveellisten, ekologisten ja turvallisten materiaalivalintojen ohella messuilla korostetaan sitä, että luonto, meri, hiekka ja aurinko saadaan tuotua rakennusten sisään isoilla lasipinnoilla ja terasseilla. Rakennusmateriaaleina on käytetty puuta, kiveä ja hirttä.

Puutarhojen ja pihojen sijaan taloja ympäröivät hiekkaranta, terassineliöt  ja lammen takaa avautuva merimaisema. Suurin osa taloista ei ole siis meren rannalla, vaan hiekkasärkillä olevan Aurinkolammen ympärillä. Meren ranta ei tosin ole kaukana.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jokaisella loma-asunnolla on terasseja, yhteensä niiden pinta-ala on yli 2000 neliömetriä.

– Ylimääräisiä istutuksia ei tehdä, ainoastaan isot terassirakennelmat ja niihin kiinteästi kuuluvat istutukset ovat sallittuja. Haluamme, että koko alue nousee mahdollisimman eleettömästi paikalleen ja luonto hoitaa maisemoinnin, messujen projektipäällikkö Laura Ruohola kertoo.

Kaikki messukohteet on rakennettu kuten omakotitalot, eli niissä on kaikki mukavuudet ja niissä voi asua ympäri vuoden. Tästä syystä myös rakennuskustannukset ovat vastaavat kuin omakotitalon. Suurimmassa osassa on maalämpö. Kadut ja pihat on asfaltoitu.

Tuleensuojaa ja laatikkoistutuksia

Talojen terassit on suunniteltu niin, että ainakin osan terassista voi lasittaa. Onneksi, sillä meren rannalla tuulee usein navakasti. Myös kasvien kannalta tuulensuoja on hyvä, sillä harva jalostettu puutarhakasvi tai yrtti viihtyy tuulisessa paikassa joko auringon paahteessa tai sateen piiskatessa.

Terassille on helpointa istuttaa kasvit siirrettäviin, kevyisiin ruukkuihin, jotta ne voi tarvittaessa nostaa suojaan.

Kalajoki kutsuu kesällä

Pieni 12500 asukkaan Kalajoki tunnetaan parhaiten noin 14 kilometriä pitkistä hiekkasärkistään. Matkailuyöpymisiä Särkkien alueella on vuosittain lähes 600 000. Kalajoki äänestettiin kesällä 2013 Suomen ykkösmökkikunnaksi.

Kalajoen perinteiset juhannusjuhlat (20.–22.6.) tuovat särkille kymmeniä tuhansia juhlijoita. Särkkien matkailukeskittymässä on kymmeniä majoitus- ja ravintolapalveluita, kylpylä, golfkenttä, päivittäistavarakauppa, karting-rata, leirintäalue ja surffauskekus. Kävelyreittejä ja talvella latuja on kymmeniä kilometrejä.

Matkailun lisäksi kuntaan tuovat rahaa teollisuus, maatalous ja turkistuotanto.
Loma-asuntomessut ovat auki 23.6.–6.7.

Pääsylippujen hinnat: aikuiset 13 e , lapset 8 e , perhelippu 26 e. Messualueelle on bussikuljetus valtatie 8:n parkkipaikalta.

Lisätietoja

http://kalajoenhiekatkutsuvat.blogspot.fi/
http://youtu.be/Jxb9tRk5ljs
http://www.visitkalajoki.fi/fi

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla