Vakutuus korvaa luonnontuhojen aiheuttamat vahingot tapauskohtaisesti. Osa tuhoisista luonnonilmiöistä on rajattu kokonaan pois vakuutuksen piiristä.

Mökin jäätynyt putki ja sen aiheuttama vuotovahinko, korvataanko tämä?

Ellei jäätymisen syy ole esimerkiksi lämmitysjärjestelmän rikkoutuminen, ei putken korjausta korvata vakuutuksen piiristä.

Jos mökillä on ollut lämmitys, mutta vahinko on silti tapahtunut, korvataan vuotovahingot. Jos lämmityksestä ei ole huolehdittu, ei vuotoa voida pitää ennalta arvaamattomana, eikä sitä silloin korvata. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Pihakaluston päälle kaatui puu, kuka joutuu maksumieheksi?

Jos huvilairtaimistolla on laajan turvan tasoinen vakuutus, korvataan hoidetulla piha-alueella kasvaneen puun raivaus. Lisäksi korvataan puun hakkuuarvo kolminkertaisena. Pihakalusto korvataan suppeammassakin vakuutuksessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tulvan tempaisemat istutukset. Mistä rahat uusiin taimiin?

Vakuutus ei korvaa luonnonilmiöistä aiheutuvia vahinkoja. Tulva mainitaan myös rajausehdoissa.

Kuuluuko jäiden viemä laituri vakuutuksen piiriin?

Laituria ei ole vakuutettu, joten se korvataan omasta lompakosta.

Suojaako vakuutus omenapuut nälkäisten myyrin varalta?

Myyrien aiheuttamat tuhot on rajattu pois vakuutuksen korvauspiiristä.

Hirvi rikkoi tavaroita mökillä, saanko korvauksia?

Jos pillastunut hirvi tulee sisälle huvilaan ja aiheuttaa tuhoa, niin vakuutus korvaa tuhot. Sekä suppea että laaja vakuutus korvaa hirven rikkomat ikkunat, rakennuksen osat ja irtaimiston.

Lainaus:

Lainaus:

Entä jos naapurin tontilla kasvava puu kaatuu omalla tontilla olevan rakennuksen päälle, kuka on vastuussa ja kuka korvaa?

Kyllä se on ensisijaisesti sinun oma vakuutuksesi jos sinulla sellainen on, ellei ole niin sitten tulee naapurin vakuutus avuksi.


Luonnonilmiöissä vain oma vakuutus ratkaisee. Ei kannata turvautua naapurin vakuutukseen, eihän naapurillakaan saata olla vakuutusta.
Eri asia on isot maatilalliset, heillä on omat vakuutukset itselleen.

Lainaus:

Lainaus:

Onneksi isot puuni eivät kaatuneet oman tontin eikä naapurin tontin rakennuksien päälle. Sen sijaan iso kuusipuuni rojahti sähkölinjan päälle ja lanka maahan. Vattenfall tuli hoitamaan asian pois varsin kohtuullisessa ajassa (ei-talviasuttavat mökit).
Kyllä olen joutunut vakavaan harkintaan vanhan metsäni kanssa. Ei liene mahdollista näillä puuskilla sitä pitää enää pystyssä. Myrskyn jälkeen menee pilkka ilmaiseksi metsäyhtiöille, joten ilmeisesti luontoperusteet joutuvat väistymään. Tai otettava myrskyvakuutus.

Metsävakuutus korvaa, kannattaa katsoa mikä on vak.taso että korvaa myrskytuhot.


Ei pienen mökkitontin omistajalla ole varmaankaan metsävakuutusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla