Meillä on mieheni kanssa keskinäinen testamentti. Miehelläni on edellisestä avioliitosta kaksi lasta ja meillä nyt kaksi yhteistä lasta.Jos mieheni kuolee ennen minua, toimitetaanko puolisoiden omaisuuden ositus? Luin jostain, että siinä luetteloidaan puolisoiden varat ja velat.Miehelläni ei ole velkaa, ja hänellä on jonkin verran rahaa pankissa. Minulla ei ole rahaa ja henkilökohtaista velkaa on hieman. En haluaisi, että mieheni lapset edellisestä liitosta saisivat tietää henkilökohtaisista veloistani. Onko ne aina pakko ilmoittaa omaisuuden osituksessa?Mummo maalta

Kuolinpäivän velat tulevat tietoon. Perintökaaren mukaan leskenkin velat tulee varojen tavoin luetteloida perunkirjoituksessa ensiksi kuolleen puolison kuoleman jälkeen. Eli jo perunkirjoituksessa velkasi tulevat miehesi lasten tietoon sellaisina kuin velat ovat kuolinpäivänä.

Lähtökohta on, että perukirja laaditaan aina kaikista Suomessa vakinaisesti asuvista heidän kuoltuaan.

Jos teillä on avio-oikeus toistenne omaisuuteen, omaisuuden ositus on toimitettava, jos eloonjäänyt puoliso tai kuolleen puolison perillinen sitä vaatii. Ositusvaateelle ei ole säädetty vanhenemisaikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kun omaisuutenne ositus tulee tehtäväksi, jo tehty perukirja palvelee sitten osituksessa mm. omaisuus- ja velkaluettelona. Velat vaikuttavat yleensä osituksessa ja ne on siellä huomioitava.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olen kyllä varmuuden vuoksi ottanut tämän petoksen hyvin vakavasti ja ole käyttänyt aika monen asiantuntijan apua siinä kuinka petokseen osalliset saisivat edes näpeilleen.
Psykologin arvio oli, että alunperin on tapahtunut väärin johdettu asiayhteys tietysti siihen kaikkein epäedullisempaan vaihtoehtoon ja näinollen asia näyttääkin siltä, että olisi yhden ylimääräisen lapsen isäkin. Tämä juttu on huhuna kantautunut kaikille sukulaisille joiden kommentit ovat olleet sitä luokkaa jota sanotaan painokelvottomaksi.

Olenkin maininnut oletetun huhun alullepanijan saattamisesta kunnianloukkauksesta vastuuseen ja suorittamaan melkoiset asiantuntijoiden palkkiot jo pelkästä käsimyksestä jouduttua sukulaisten silmissä hyvin kyseenalaiseen valoon. Poikani on hieman toppuutellut ilmeisestikin syystä "miten sun sanaas uskottais jos tommosia syytteitä jakelet" . Hänen oivalluksensa on laskettu varmanpäälle joten en pysy todistamaan kuin geenien näytteellä ja se vie aikaa ja rahaa.

Siis poihan ketaleiden ketaleet jotta sen suvun kanssa saivat riidan aikaan ihan pahaa pahuuttaan kuin ne olisivat olleet minun syyni kaikki syöpäkasvaimet joita ei ollut mikää vähäinen määrä.
Sairauden salailussa on jo ollut sellaista kun koko lähitienoo tietää asian mutta puoliso on tosi tonttu joka passaa ihan viimeiseen hengenvetoon saakka läheistä omaista ja omalaatuista kaksinaamaista näyttelijää rakkausasioissa naisihmiseltä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla