Omistamme yhdessä mieheni kanssa vuokralla olevan maatilan. Meillä ei ole avioehtoa.
Mieheni osti tätinsä rivitalo-osakkeen meidän yhteisillä rahoillamme. Sain kuulla tästä hänen sisareltaan. Mieheni sanoi minulle, että ostaa saa, mutta ei myydä toisen tietämättä. Onko näin?
Myöhemmin mieheni myi tämän rivitalo-osakkeen, taas salaa minulta. Rahoja en ole nähnyt. Tekikö mieheni oikein?
Osakkeen myynti ja paperit on tehty pankissa. Mitä teen?

Miehesi ei todellakaan tehnyt oikein käyttäessään salaa sinun rahojasi. Hän onnistui tempussaan, koska teillä on yhteinen tai-tili. Tai-tililtähän voi kumpi puoliso vain tehdä nostoja aivan itsekseen. Jälkeenpäin ei toisen puolison enää auta mennä pankkiin asiasta valittamaan.

Sen sijaan etukäteen on mahdollista vaikuttaa, jos pelkää tällaista voivan tapahtua.

– Jos puoliso haluaa estää toista puolisoa käyttämästä itsenäisesti yhteistä tai-tiliä, hänen pitää ilmoittaa siitä pankille. Sen jälkeen puolisot voivat käyttää tiliä vain yhdessä, neuvoo johtaja Erik Sirén Vakuutus- ja rahoitusneuvonnasta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Lakimies Tuomo Lindholm Veronmaksajain Keskusliitosta pitää miehesi menettelyä vähintäänkin kyseenalaisena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Koska mies onnistui myymään sijoitusasunnon vaimoltaan salaa, asunto oli miehen nimissä. Jos hankkii itselleen omaisuutta anastamalla hallinnassaan olevia toisen varoja, oikeus voi tulkita sen kavallukseksi. Vaimo voisikin antaa asian tältä kannalta poliisin tutkittavaksi.

Tapahtumalla voi myös olla vaikutusta omaisuutenne jakamiseen, jos teille tulee ero tai kun toinen teistä kuolee. Sinun kannattaisi nyt varmaan keskustella miehesi toimista juristin kanssa.

Aikaa tuosta on jo kulunut mutta kommentoin nyt vielä, että olisi tosiaan ollut syytä antaa heti asia poliisin selvitettäväksi (mikäli mies olisi venkuloinut eikä olisi VÄLITTÖMÄSTI palannut ruotuun asialliselle linjalle ja toimintatavalle).

Sisältö jatkuu mainoksen alla