Vastikään eläkkeelle jäänyt suomalainen kokee, että rahat riittävät kohtuulliseen elämään ja vapaa-ajan harrastuksiin. Eläkeläisten välillä on kuitenkin suuria eroja.

Yksin asuvilla naisilla eläketulot ovat pienimmät, ja joka toisen naisen mielestä eläke ei ole riittävä.

Tämä selvisi eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen teettämästä verkkokyselystä, johon vastasi 549 tuoretta eläkeläistä.
 
Tähän kyselyyn vastanneille eläkkeestä jäi pakollisten menojen jälkeen käteen 350 euroa .

Puolet vastanneista käyttää "ylimääräistä" rahaa vapaa-ajanviettoon - erilaisiin harrastuksiin ja matkailuun. 40 prosenttia heistä sijoittaa myös omaan terveyteen ja hyvinvointiin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Noin kolmasosalla rahaa riittää säästöön.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lapsia tuetaan

Viime vuosina eläkkeelle jääneet kuuluvat vielä suuriin ikäluokkiin, joilla on aikaisempia sukupolvia suuremmat eläkkeet.

Rahaa riittää myös lasten ja heidän perheidensä tukemiseen. Noin kolmasosa vastanneista tuki lapsiaan taloudellisesti.

Pienituloisten naisten osuus eläkeläisistä näkyy tässäkin: noin 15 prosenttia vastannneista kertoi, ettei ylimääräistä rahaa jää lainkaan.

Tässä kyselyssä keskimääräinen eläke oli melkein 2000 euroa. Se on huomattavasti enemmän kuin koko väestön keskimääräinen eläke. Vuonna 2012 suomalaisen eläke oli 1500 euroa - miehillä 1700 euroa ja naisilla 1300 euroa.
  

Vierailija

Niinpä niin, kyllähän se työnteko tietysti kannattaakin, mutta kuten aiemmista viesteistäkin ilmenee, niin kaikilla ei ole sitä terveyttä riittänyt siihen työntekoon. Toisilla on taas ollut sellainen ammatti josta on työt loppuneet ja joutuneet työttömiksi, eikä uudelleen kouluttamallakaan ole työtä saanut, niin ei se eläke voi suureksi kertyä.

Samaa mieltä - kaikki ei ole vain omasta yrittämisestä ja tahdonvoimasta kiinni, vaan Kohtalo myös puuttuu peliin.

Mutta lohduttaudutaan me pien-eläkeläiset sillä, että köyhäily on ekoteko. Kova kuluttaminen ja lentokoneilla pörrääminen ympäri maailmaa saastuttavat luontoa. Itse oikein pyrin siihen, että löytäisin joka päiväksi ilmaisia tai hyvin edullisia huveja ja maistiaisia. Kaupungissa asuvana se minulle onnistuukin, on ihan valinnan vaikeutta. Jos ei löydy muuta, niin kirjastoon ja luontoretkelle voin aina mennä. Paljon liikuntaa joka päivä, niin kauan kuin jalat kantavat. Sen jälkeen rollaattorilla ja kaupungin sponsoroimalla taksilla.

Juuri näin vierailija 22.2.2014 klo 14:03!

Minulla takanani 43 työvuotta, eläke nettona 1100e/kk.  Asun paikkakunnalla, jossa "kaikki" halvempaa kuin pääkaupunkiseudulla.

Kyllä sillä pärjää, jos ei sairastu vakavasti  tai joudu esim. suurempaan hammasremonttiin, eikä taloyhtiö ryhdy hintaviin remontteihin tai kodin- ja muut koneet hajoa. Pärjää, kun on tarkkana ja suunnittelee tekemisensä.

 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla