Yli 55-vuotiaat ostavat tabletteja eniten ja kolmasosalla on käytössään älypuhelin. etlehti.fi:n käyttäjistä Ipadia tai vastaavaa käyttää kasvava joukko.

Monimedialaitteet ovat kasvattaneet Suomessa suosiotaan erityisesti yli 55-vuotiaiden käyttäjien keskuudessa, selviää asiantuntijaorganisaatio Deloitten tutkimuksesta.

Yli 55-vuotiaista lähes 40 prosenttia omistaa älypuhelimen ja tablettien, kuten kannettavien Ipad-laitteiden, hankkiminen on kasvussa. Tabletin omistaa noin 20 prosenttia yli 55-vuotiaista suomalaisista.

‚Äď Erityisesti terveyspalveluita tullaan kehitt√§m√§√§n enemm√§n juuri tabletti-laitteille. Laitteen etuna on helppous: saat palvelun suoraan itsellesi ilman liikkumisen vaivaa, selitt√§√§ Deloitten teknologia-toimialan vet√§j√§ Jukka-Petteri Suortti.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

etlehti.fi:n käyttäjistä noin 10-15 prosenttia katselee sivuja tabletilla, kuten Ipadilla. Tieto perustuu Googlen mittauksiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Asiantuntijaorganisaatio Deloitten kolmas kansainvälinen Global Mobile Consumer Survey tarjoaa katsauksen lähes 40 000 kuluttajan mobiilikäyttäytymiseen 20 eri maassa. Suomesta tutkimukseen vastasi 1 000 kuluttajaa.

Vuoden 2013 loppuun mennessä ennustetaan olevan käytössä yli 2 miljardia älypuhelinta, 300 miljoonaa tablettia ja miljardi kannettavaa tietokonetta maailman laajuisesti. 

Suomi jäljessä keskiarvosta

Suomalaiset vastaajat omistavat tai käyttävät keskimäärin 4,5 kannettavaa laitetta. Kehittyneiden maiden keskiarvo on 5,3 laitetta. Tutkimukseen osallistuneista maista Suomessa älypuhelimien omistuksessa on tapahtunut nopein kasvu edellisvuoteen verrattuna. Kyselyyn vastanneista suomalaisista 51prosenttia kertoi omistavansa älypuhelimen. Tämä on 42 prosenttia enemmän kuin vuonna 2012.

Tutkimuksen mukaan myös tablettien käytön kasvutahti on nopeinta Suomessa. Laitteiden omistajien määrä kolminkertaistui vuoden aikana. Suomi on kuitenkin tablettien käytössä edelleen jäljessä Euroopan keskiarvoa, joka on 31 prosenttia.

Suomessa tablettien omistajuus on kasvanut merkittävästi yli 55-vuotiaiden ikäryhmässä. Vuonna 2012 vain viisi prosenttia yli 55-vuotiasta omisti tabletin. Yli 55-vuotiasta 37 prosenttia omistaa älypuhelimen. Kun tämän ikäryhmän kuluttajat valitsevat puhelinta, pitävät he luotettavuutta, akun kestoa ja hintaa tärkeämpinä valintakriteereinä kuin nuoremmat ikäluokat. Nuoremmat painottavat ulkonäköä, käytettävyyttä, kosketusnäyttöä ja käyttöjärjestelmää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla