Lahjoitimme mieheni kanssa tyttärellemme kesämökin. Meille jäi elinoikeus mökkiin. Nyt tytär on eronnut eikä jaksa hoitaa mökkiä. Onko tyttären mahdollista myydä mökki pois?Esteri

Tytär voi myydä mökin pois. Hän ottaa suostumuksen teiltä. Kaupan yhteydessä teidän kannattaa vanhempina luopua omista oikeuksistanne, jotta myös teidän oikeutenne siirtyvät tulevalle ostajalle. Muutoin ostajaa voi olla hankala löytää.
Mökin myynnin yhteydessä on hyvä selvittää, mitä veroseuraamuksia myynnistä tulee olemaan niin teille kuin tyttärellenne.
Jos tyttärenne aviopuolisolla on ollut avio-oikeus mökkiin, niin asia tulee huomioida tyttärenne avioero-osituksessa. Tosin itse mökin myyntiin tyttären ex-puolison mahdollisella avio-oikeudella ei ole vaikutusta.

T.L.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ymmärsin, että tässä ei kysytty mökin myynnistä myönteisessä mielessä. Eli tytär tarvitsee hallinnanoikeuden omistajien eli vanhempiensa allekirjoituksen myymiseen. Toivottavasti kysyjä ymmärsi, että ei mene laittamaan nimeään paperiin, niin mökki pysyy hallussa.

Mutta jos oli tarkoitus myydä, niin olihan tuossa neuvo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla