Tämä kuva ei ole arjenhallintakurssilta, vaan tavalliselta ruokakurssilta.
Tämä kuva ei ole arjenhallintakurssilta, vaan tavalliselta ruokakurssilta.

Marttojen jäsenmäärä on kovassa nousussa Uudellamaalla.

– Marttoja tulisi lisää, mutta sopivista tiloista on pulaa. Erityisesti opetuskeittiöitä on vaikea saada. Olen ottanut jo kirjastoihinkin yhteyttä, että voisiko siellä kokoontua, kertoo Uudenmaan Marttojen järjestöpäällikkö Anne Lempinen.  

Uusmaalaisen martan keski-ikä on 59 vuotta, mutta koko ajan mukaan tulee 70–90-luvuilla syntyneitä jäseniä. Kädentaidoille ja itse tekemiselle on tilausta.

Elokuussa Helsingissä perustetaan uusi kädentaitoihin keskittyvä marttayhdistys, työnimeltään Taitomartat. Toiminnan painopiste on alkuvaiheessa käsitöissä ja kädentaidoissa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Martat opettavat nuorille arjenhallintaa

Martat, nuo taitavat ja kotoisat naiset, neuvovat monia erityisryhmiä arjenhallinnassa. Esimerkiksi syrjäytyneille tai syrjäytymisvaarassa oleville nuorille ja mielenterveyspotilaille järjestetään ruoka- ja arjenhallintakursseja.     

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Ruokakurssilla opetellaan tekemään maittavaa ja edullista perusruokaa. Lisäksi tutustutaan arkiin taloustaitoihin. Mielenterveysyhdistykset ja kaupungin sosiaalitoimi tilaavat meiltä kursseja, kertoo Anne Lempinen.  

Vaikeinta kursseilla on saada kaikki saapumaan paikalle. Joskus kaikki 12 tulevat, toisinaan vain viisi tai kaksi.

– Ruokakurssilla opitaan esimerkiksi kiisselin teko ja sämpylöiden leipominen. Onnistumisen tunteet ovat suuria. Hyvä ruoka, yhdessäolo ja onnistumisen elämykset nostavat mielenterveyskuntoutujien itsetuntoa.

Kiinnostuitko? Taitomarttojen perustamiskokous pidetään keskiviikkona 27.8. klo 17.30 alkaen Marttaliiton kokoustilassa, osoite Malminrinne 1 b, 7.krs (alaovella on summeri).
Lisätietoja yhdistyksen perustamisesta antaa Anne Lempinen, anne.lempinen@martat.fi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla