Ostimme kymmenen vuotta sitten asunnon rivitalosta, joka on rakennettu 1980. Pian kävi ilmi,  että keittiömme normaalit äänet, kuten kaapinovien ja uuninluukun sulkemiset, kuuluvat häiritsevästi naapurin makuuhuoneeseen.
Äänieristys on heikko, koska meidän keittiömme ja naapurin makuuhuoneen välinen seinä on tehty puurungolle levyistä. Talon muiden huoneistojen väliseinät ovat betonista eivätkä johda ääniä häiritsevästi. Onko taloyhtiö velvollinen parantamaan äänieristyksen samantasoiseksi muiden osakkaiden väliseinien kanssa? Tasapuolisuutta haluava

Ota yhteyttä isännöitsijään ja hallituksen puheenjohtajaan ja vaadi yhtiötä selvittämään, onko keittiösi seinä rakennettu määräysten mukaan. Sekin pitää tutkia, ylittyvätkö ääni-eristykselle asetetut normit. Asuntojen melutasojen ohje-arvot löytyvät asumisterveysohjeesta, ja rakentamismääräyskokoelmassa on äänieristystä koskevia määräyksiä ja ohjeita.

Jos seinät on muissa asunnoissa tehty asianmukaisesti, yhtiön pitää korjauttaa sinun keittiösi seinä vastaamaan samaa tasoa.
Keskustelin kysymyksestäsi Kuluttajaliiton johtavan lakimiehen Tuula Sarion kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla