Uskallanko syöttää verkkokauppaan pankkitietojani? Entä miten toimin, jos joku käyttää pankkikorttiani väärin?

Finassivalvonnan johtava riskiasiantuntija Anne Nisén antaa viisi vinkkiä:

1. Jos haluat ostaa tavaroita verkossa, älä käytä palvelua, joissa ei ole korttitapahtumien suojausta tai pankkien verkkomaksupainikkeita. Jos maksat Visa-kortilla, tietojen tallennusnäytöllä pitäisi näkyä Visan tunnus ja teksti: Verified by Visa. Jos käytössäsi on MasterCard, näytöllä pitäisi näkyä Mastercardin tunnus ja teksti: MasterCard SecureCode.

2. Pidä huolta, että puhelin- ja laajakaistaliittymäsi operaattorin palveluun kuuluu palomuuri ja virustorjunta. Muista päivittää virustorjuntaohjelmistot.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

3. Käy katsomassa pankin verkkosivuilla tili- ja korttitapahtumiasi säännöllisesti ja tarkista, että tilitapahtumat ovat sellaisia, kuin niiden pitää olla. Jos huomaat jotain epäilyttävää, ole yhteydessä pankkiisi.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Aseta korteillesi käyttörajoituksia. Verkkopankissa voit tehdä vuorokausi- ja maakohtaisia rajoituksia kortin käytölle, toisin sanoen kortilta voidaan nostaa esimerkiksi vain 100 euroa päivässä. Voit halutessasi estää kortin käytön internetissä. Tilanteen muuttuessa voit muuttaa rajoituksia tai poistaa niitä kokonaan verkkopankissa.

5. Säilytä pankkikortit, verkkopankin tunnukset ja tunnusluvut eri paikoissa!

Lisää tietoa pankkiasioinnin turvallisuudesta löydät täältä.

Lähde: www.taloustaito.fi

Sisältö jatkuu mainoksen alla