Olen syntynyt Vancouverissa 1956 suomalaisista vanhemmista. Tulin Suomeen 1961, minkä jälkeen äitini karkasi takaisin Kanadaan ja jäin isäni hoitoon. Äitini meni Kanadassa uusiin naimisiin ja sai tyttären. Haluaisin tietää, olenko lain mukaan äitini perillinen. Äitini on nykyään Kanadan kansalainen. Minulla on kaksoiskansalaisuus. Vanlila

Koska äitisi koti on Kanadassa, hänen perintöönsä sovelletaan Kanadan lakeja. Jos tiedät äitisi kotipaikkakunnan, ota yhteyttä sikäläiseen maistraattiin/julkiseen asioidenhoitajaan (public trustee), jotta saat aikanaan varmasti tiedon äitisi kuolemasta.

– Kanadan lainsäädännön tuntevat parhaiten kanadalaiset juristit. Laithan voivat vaihdella eri osavaltioissa. Kanadalaisten lakimiesten ja sikäläisten maistraattien yhteys­tietoja voi kysyä ulkoministeriön kon­-suliasioiden yksiköstä, neuvoo lakimies Minna-Kaisa Liukko ulkoministeriöstä.

Silloin kun jäämistöön kuuluva omaisuus sijaitsee ulkomailla ja Suomessa olevalla on oikeus perintöön, ulkoministeriö avustaa tarvittaessa perillisiä pesänhoitajan saamiseksi. Konsulaatti ilmoittaa aina tiedossaan olevan perinnön suomalaiselle perilliselle.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ulkoministeriö (09) 160 05, www.formin.fi

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lainaus:

Lainaus:

Perintöä kanadasta saa odottaa vuosikausia. Ainuttakaan ilmoitusta setäni kuolemasta ei suomeen tullut miltään taholta. Hän kuoli 2009. Hän oli Kanadan kansalainen ja perinnön jako suoritetaan Kanadan lainsäädännön mukaisesti. Asian hoitaminen vie kaiken jälkeenkin (vaikka kaikki paperit ym.toimitettu )ilmeisesti vielä toiset 3 vuotta. Ihmettelen suuresti kun 2-6 kk.on aika ,jonka jälkeen varoja voisi alkaa maksamaan. Eli siis kun paperit ovat käyneet "viestintävirastossa" eli siis paikassa jossa ne todetaan laillisiksi.

Mitenkä äitisi tähän liittyy jos setäsi on kuollut hänhän on isäsi veli, ei äitisi veli.

Tätä minäkin kyselen: miten kummassa ÄITISI tähän asiaan liittyy? Setähän on ISÄN veli!!?

Pihalla kuin lumiukko !
Harmi, kun setä ei osannut tehdä yleishyödyllistä testamenttia, niin teillä ei olisi nyt ko. vaikeuksia.
Miksi jättää omaisuuksia kaukaisille sukulaisille Suomeen ? Hyväntekeväisyysjärjestöjä löytyy varmaan Kanadastakin.
!

Sisältö jatkuu mainoksen alla