Olemme mieheni kanssa laatineet ohjeiden mukaan keskinäisen testamentin, joka takaa leskelle hallintaoikeuden kuolleen puolison omaisuuteen. Pankkimme virkailijat todistivat testamentin oikeaksi. Voimmeko itse laatia myös asiakirjan, jolla testamenttaamme omaisuutemme suoraan lastenlapsillemme? Vai onko kyseinen testamentti teetettävä jollakin virallisella taholla? Lapsemme ovat suunnitelmaan suostuneet, ja lastenlapsia on nyt yksitoista. Omaisuus käsittää omakotitalon, auton, maatilkun ja pienen kesämökin.Seitsenkymppinen pariskunta

Voitte itse laatia testamentin lastenlastenne hyväksi. Varatuomari Pirkko Kemppainen neuvoo määräämään tässäkin testamentissa, että leskellä on elinikäinen hallintaoikeus kuolleen puolison omaisuuteen.

Näin sen takia, ettei synny epäselvyyttä lesken hallintaoikeudesta. Todistajien on oltava yhtä aikaa läsnä, kun allekirjoitatte tämän uuden testamentin. Se kumoaa aiemman testamenttinne.

Jos haluatte, että myöhemminkin syntyvät lapsenlapsenne pääsevät osallisiksi omaisuudestanne, määrätkää testamentissanne, että tarkoitatte kaikkia niitä lapsenlapsianne, jotka ovat syntyneet ennen kuolemaanne.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla