Kysyn ulosottoviranomaisten oikeuksista. Voidaanko eläkkeestä ulosmitata enempää kuin 123 euroa, joka otetaan joka kuukauden eläkkeestä? Eläke on noin 779 euroa. Olen säästänyt eläkkeestä tililleni rahaa tulevaa polvi­leikkausta varten. Tilillä oli rahaa 2394,24 euroa. Siitä ulosmitattiin 1346,24 euroa. Tilille talletetaan vain eläkkeet, joten muita tuloja ei siellä ole. Onko toimittu oikein, kun eläkkeestä on ensin otettu lain mukainen ulosotto ja sitten on otettu polvileikkausta varten säästetystä tuo edellä mainittu rahamäärä eli 1 346,24 euroa? Onko ulosmittaus laiton? Voin riitauttaa asian.Kestotilaaja

Tämän vuoden alusta lukien suojaosuuden määrä silloin, kun ulosottovelallisella ei ole elätettäviä, on 669 euroa kuukaudessa. Suojaosuus on se minimimäärä, joka on velalliselle vähintään jätettävä ulosmittauksessa.
Jos velallisen nettopalkka tai -eläke on suojaosuutta suurempi, mutta enintään kaksi kertaa velallisen suojaosuuden määrä, suojaosuuden ylittävästä palkasta jätetään ulosmittaamatta yksi kolmasosa.
Jos ulosottovelallinen säästää suojaosuudestaan varoja, eivät nämä säästetyt varat ole turvassa ulosmittaukselta. Varoista voidaan ulosmitata se osuus, joka ylittää suojaosuuden määrän puolitoistakertaisena.

P.K.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla