Minä luulin, että osaisin 25 vuoden kokemuksen jälkeen käyttää pankki- ja luottokorttia. Olin väärässä.

Yritin ostaa halpalentoyhtiön verkkokaupasta lennon pankkikorttini debit-ominaisuudella. Tämä siksi, että sen maksukäyttö oli ilmaista. Luotolla eli credit-puolella maksamisesta veloitetaan 9,70 euroa.

Systeemi ei hyväksynyt korttiani, vaan vastasi, että ”korttisi ei ole debit-kortti”. Oli pakko ostaa se luotolla, vaikka raivostutti maksaa maksamisesta ekstraa. Otin yhteyttä halpalentoyhtiöön, josta vastattiin että ”vika” on kortissa. Kehotettiin tarkistamaan asia pankista.  

Katse toiselle puolelle!

Pankista sain itselleni uutta tietoa, joka on varmasti kerrottu jossain esitteessä, mutta jäänyt tietotulvassa huomiotta. Mutta ehkä en ole ainoa huolimaton!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Marko Mettenranta Nordeasta neuvoi minua, että yhdistelmäkorttini paraatipuolella oleva numerosarja on kortin credit- eli luottonumero. Sen sijaan kortin debit-numero on kortin takapuolella alhaalla oleva 16-numeroinen sarja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Eli kortilla on kaksi numeroa, toinen credit- ja toinen debit-käyttöä varten. Moni luulee, että ostokset täytyy aina maksaa verkossa luotolla. Kuitenkin myös netissä voi valita, maksaako pankilla vai luotolla.

– Yhdistelmäkortin kaksi erillistä kortinnumeroa syntyivät EU:n SEPA-säännösten myötä, joiden seurauksena myös suomalaiset pankit luopuivat kotimaisista pankkikorteistaan ja siirtyivät myöntämään kansainvälisiä maksukortteja. Muutos otettiin käytäntöön Nordeassa loppuvuodesta 2008.

Jaahas. Oppia ikä kaikki ja parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla