Erkki seurustelee Tarjan kanssa. Molemmilla on nimellisesti omat asunnot, ja molemmat saavat asumistukea. Saako Tarja asua Erkin luona Erkin vuokra-asunnossa määrättömän ajan ilman, että hänen täytyy siirtää itsensä kirjoille Erkin asuntoon? Onko olemassa laki siitä, kuinka kauan saa oleskella jonkun muun asunnossa?-Ihmeissään

Mikään laki ei säädä siitä, kuinka kauan saa oleskella toisen asunnossa.
Jos Tarjan oleskelu vakinaistuu sellaiseksi, että voidaan katsoa hänen muuttaneen asumaan Erkin asuntoon, Tarjan on kotikuntalain mukaan ilmoitettava maistraatille uusi asuinpaikkansa. Myös tilapäinen asuinpaikan muutos on ilmoitettava, jos asuminen kestää yli kolme kuukautta.
Maistraatti valvoo kotikuntalain noudattamista. Äärimmäisissä tapauksissa maistraatti voi määrätä uhkasakon tai ilmoitusrikemaksun henkilölle, joka on laiminlyönyt ilmoitusvelvollisuutensa. Jos Tarja siis asuu Erkin asunnossa, tulee hänen siirtää itsensä kirjoille tähän asuntoon.

Asumistukea myönnetään vakinaiseen asuntoon. Jos katsotaan, että Tarja ei tosiasiallisesti vakinaisesti asu siinä asunnossa, jonka asumismenoihin hän saa asumistukea, hän menettää oikeuden tukeen ja aiemmin maksettuja asumistukia voidaan periä takaisin.

Lisäksi Erkin asunto-osakeyhtiön isännöitsijälle on hyvä ilmoittaa, että Tarja asuu Erkin asunnossa. Asunto-osakeyhtiön vesimaksut perustuvat usein asunnossa asuvien henkilömäärään.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla