Olemme eläkkeellä olevat sisarukset, joista toinen on naimisissa, toinen ei. Olemme molemmat lapsettomia. Sekä äitimme että isämme kuolinpesät ovat jakamattomat. Niin minun kuin sisarenikin osuus vanhempiemme kuolinpesistä on siis puolet. Muita osakkaita ei ole. Kun toinen meistä siskoista aikanaan kuolee, eroaako jäljelle jäävän sisaren perintövero siitä, mitä se olisi, jos pesät olisi jaettu? Joutuuko jäljelle jäävä sisar maksamaan perintöveroa koko jakamattomasta pesästä vai sisarensa jälkeen perimistään pesän puolikkaista? Nimimerkki Kaksi sisarta

Naimisissa olevan sisaruksen perii hänen puolisonsa, ellei testamenttia ole. Naimattoman sisaruksen perii hänen sisaruksensa.

Perintövero menee siitä omaisuudesta, joka siirtyy perintönä. Jos kuolinpesiä ei ole jaettu, kun toinen sisaruksista kuolee, jättää tämä perinnöksi puoliosuudet äitinsä ja isänsä kuolinpesistä.

Jos kuolinpesät on tuolloin jaettu, jättää sisarus perinnöksi sen omaisuuden, jonka hän on jaossa saanut. Sillä, jaetaanko pesät, ei siis ole merkitystä perintöveron määrään.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla