Asumme mieheni kanssa vuokra-asunnossa talossa, jossa tehdään julkisivuremonttia. Neljä porauskonetta jyrisee 10 tuntia päivässä.  Mieheni on invalidi ja sai melun johdosta sydänkohtauksen. Minullakin on sairauksia. Olemme eläkkeellä, eikä meillä ole varaa lähteä meteliä pakoon.Rakennusfirma ei ota mitään kantaa asiaan, sanoo vain, että remontti on tehtävä. Mitkä ovat vuokralaisen oikeudet? Joudummeko maksamaan remontin ajalta täyttä vuokraa? Kuka maksaisi, jos muuttaisimme remontin ajaksi toiseen vuokra-asuntoon?Mikä avuksi

Suuret yhtiöremontit koettelevat terveidenkin hermoja. Koska tilanteenne on sairauksienne johdosta erityisen piinallinen, teidän kannattaa ottaa yhteyttä sosiaalitoimistoon. Vanhusten palveluja hoitava virkailija voi selvittää, löytyisikö teille tilapäinen asuinpaikka esimerkiksi jostain palvelutalosta.

Kuluttajaliiton lakimies Ilkka Salminen toteaa, että vuokranantaja ei ole velvollinen järjestämään teille remontin ajaksi toista vuokra-asuntoa. Jos vuokranantaja on ilmoittanut teille tulevasta remontista ajoissa eli viimeistään puoli vuotta ennen työn aloittamista, ette voi myöskään vaatia korvausta mahdollisista muuttokuluista.

Olette kuitenkin oikeutettuja saamaan vuokranalennusta tai ehkä jopa vapautuksen vuokran maksusta ajalta, jolloin asunto on puutteellisessa kunnossa. Alennuksen määrä riippuu siitä, kuinka olennaisesti asunnon käyttö on estynyt ja millainen haitta on kyseessä. Keskustelkaa siis vuokranantajanne kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jos ette pääse vuokranalennuksesta yksimielisyyteen, voitte antaa asianne tuomioistuimen tai kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi. Neuvoja saatte esimerkiksi kuluttajaneuvojalta, puh. 071 873 1901 arkisin klo 9–15  tai Kuluttajaliitosta numerosta 010 802 240, ti–pe klo 10–12 ja ti klo 17–19. Puhelut maksavat normaalin paikallisverkko- tai matkapuhelun hinnan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla