Eläkeratkaisun loppusuoraa odotetaan ensi viikolle.

Tiistaina 23. syyskuuta työmarkkinajärjestöjen johto kokoontuu viimeistelemään eläkeratkaisua. Tavoitteena on saada neuvottelutulos syntymään pian sen jälkeen, neuvotteluosapuolet ilmoittavat yhteisessä tiedotteessaan.

Neuvottelut ovat edenneet jo niin pitkälle, että kukin taho on vetäytynyt lähipäivien ajaksi tekemään yksityiskohtaisia arvioita esitettyjen ehdotusten vaikutuksista.

Eläkeneuvotteluryhmä jatkaa tiistaihin asti neuvotteluja päivittäin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ratkaisua etsitään loppusuoralla vielä muun muassa työeläkkeen karttumiin, pitkän työuran raskaissa töissä tehneiden eläkereitteihin ja nuorten eläkkeiden rahoituksen turvaamiseen, toimihenkilökeskusjärjestö STTK listasi eilisen keskiviikon tiedotteessaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

STTK:n mukaan voimassa oleva eläkejärjestelmä on osoittanut, etteivät korotetut karttumat riitä porkkanaksi pidempiin työuriin. Järjestö kannattaakin muutosta, jossa karttuma olisi nykyistä tasaisempi ja korkeampi työuran alusta alkaen.

Tavoitteeseen päästäisiin, jos eläkkeen perustana olisi täysi palkka. Nykyisin palkasta vähennetään ensin palkansaajan työeläkemaksu ja eläkkeen perustana on jäljelle jäävä palkka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla